31.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Prefectul de Timiș reacționează față de valul de demisii din Primăria Lugoj

Mihai Ritivoiu a ținut să sublineze importanța respectării îndatoririlor ce decurg din mandat, chiar și în contextul pierderii funcției.

Prefectul judetului Timiș a reacționat la anunțul privind demisiile primarului interimar din Lugoj și a altor membri liberali din executivul local.

Prefectul de Timiș a atras atenția asupra situației din democrația românească, unde edili care și-au pierdut mandatul pe 9 iunie vor continua să conducă primăriile până la finalul lunii septembrie.

“În cazul concret al Lugojului, ține de Consiliul Local, care este singur în măsură să își aleagă un nou viceprimar cu atribuții de primar, să trimită documentele la Prefectură, iar noi să putem să emitem documente prin care acesta să-și exercite atribuțiile acesteia până la finalul mandatului. De fapt, este o situație care ține exclusiv de autoritățile locale și de modul cum funcționarii, dar și demitarii primarii aleși, înțeleg să își facă treaba”, spune Mihai Ritivoiu.

Prefectul a încurajat raportarea oricăror abuzuri sau ilegalități la Prefectură, subliniind că astfel de cazuri sunt prioritare în următoarele luni. El a menționat că monitorizează atent hotărârile de Consiliu Local, mai ales cele adoptate pe ultima sută de metri, pentru ca să nu se încalce legea.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Încăierare ca-n filmele western în fața secției de Poliție din Jimbolia!

La secția de poliție din Jimbolia s-a declanșat un conflict spontan. Două familii de romi și-au împărțit pumni și picioare. Fiindcă gloatele furioase nu...

Măsuri de ordine și siguranță în acest sfârșit de săptămână

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță...

Anunţ public

Citește și :