Prefectul de Timiș acuză Primăria Timișoara că ar fi sabotat recensământul! Primarul Dominic Fritz acuză guvernul că a scăzut din pix numărul locuitorilor din Timișoara! VIDEO

88

Se apropie alegerile, crește febra scandalurilor între cei de la PSD și PNL și echipa USR Timiș.

Astfel, prefectul pesedist Mihai Ritivoiu lansează acuzații grave la adresa primarului, pe care îl învinuiește că a sabotat recentul recensământ al populației, încât numărul timișorenilor ar fi scăzut dramatic în ultimii zece ani.

Dominic Fritz se apară și arată că scăderea cu peste 60 000 de locuitori a populației orașului se datorează modului defectuos cu care a tratat actualul guvern recentul recensământ.

„Avem rezultatele finale ale recensământului de anul trecut.

Situația e sumbră. În decembrie s-au anunțat rezultatele naționale şi județene, iar atunci am aflat că Timişul a pierdut 33.007 locuitori, ajungând la o populație de 650.533.

Cea mai dramatică veste de azi ține de Timişoara. Oraşul a scăzut cu 68.440 de locuitori (21,4%) față de anul 2011. Din 319.279 persoane am ajuns 250.489.

Localitatea cea mai mică rămâne Bara (299 persoane), cea mai mare comună rămâne Girocul, cu o creştere de 265%, la 22.270 persoane.

Consider conducerea Primăriei Timişoara responsabilă de această scădere. Vă dau un singur indicator: recenzorii angajați de primărie aveau de recenzat 341 de zone. 80 dintre ele nu au fost recenzate, pentru că Primăria Timişoara nu a reuşit nici măcar să angajeze pe bani frumoşi aceşti recenzori. Aşadar, 23% din sectoarele Timişoarei nu au fost recenzate. Scăderea populației este de 21,4%. Faceți voi legătura.

Din păcate, asta înseamnă bani mai puțini de la buget, mai puțină Polițile Locală şi multe alte servicii ce se vor reduce. Îmi pare rău că demersurile şi solicitările mele publice de anul trecut, inclusiv pentru angajarea ca recenzori a elevilor sau profesorilor în vacanță, nu au fost ascultate.”

LĂSAȚI UN MESAJ