Prefectul de Caraș-Severin a demisionat după ce a fost plasat sub control judiciar într-un dosar de acordare ilegală a permiselor de port-armă

140

Prefectul județului Caraș-Severin și-a dat demisia din funcție după ce a fost plasat sub control judiciar. Matei Lupu este cercetat într-o anchetă DIICOT și DGA, în care mai mulți polițiști din județ sunt bănuiți că au dat permise de port-armă contra cost, fără ca cei care le solicitau să treacă printr-o examinare serioasă.

Polițiștii ar fi eliberat astfel de documente la recomandarea prefectului, spun anchetatorii. Unii dintre beneficiari erau apropiați ai acestuia. Alții ar fi dat mită ca să obțină permisele fără să participe la cursurile obligatorii. Un astfel de candidat care a obținut dreptul de a ieși la vânătoare, deși nu era pregătit, și-a împușcat din greșeală fratele minor în luna august.

În urma perchezițiilor de miercuri, 10 persoane au fost duse la audieri. Cinci dintre ele au fost reținute. Printre acestea se numără și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ