Prăpăd în zona veche a Reșiței. Oamenii sunt disperați din cauza poluării

456

Combinatul siderurgic TMK Reşiţa, deşi monitorizat de autorităţile de mediu, poluează continuu cu praf, fum, particule în suspensie şi gaze toxice cartierele din zona veche a municipiului de pe Bârzava.

Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraș-Severin susţin că, monitorizează funcţionarea platformei industriale. Cu toate acestea, problemele de mediu, se pare, sunt departe de a fi rezolvate.

Urmare unei serii de sesizări ale cetăţenilor, inspectorii Gărzii de Mediu au luat act de solicitările oamenilor şi s-au deplasat la faţa locului. Cetăţenii din cartierele aflate în imediata apropiere a platformei industriale, îşi simt ameninţată viaţa şi sănătatea. În opinia lor cotele emisiilor depăşesc cu mult aerul respirabil, iar autorităţile de mediu nu fac nimic.

Comisarul Gheorghe Muntean a declarat că, inspectorii de mediu lucrează la nota de constatare pe care o efectuează alături de reprezentanţii combinatului siderurgic, urmând ca rezultatele finale ale controlului să fie comunicate la începutul săptămânii viitoare.

“În urma sesizării cetățenilor din Reșița, respectiv zona Dealul Crucii, în ceea ce privește poluarea cu particule de praf în suspensie a Combinatului Siderugic TMK Reșița, echipa de comisari s-a deplasat la fața locului. Au trebuit verificate documentele, precum și rapoartele de monitorizare a calității aerului, urmând ca, ulterior acestui eveniment, să dăm un verdict în ceea ce privește calitatea aerului sau ce în măsură a fost poluată zona respectivă. Comisarii Gărzii de Mediu lucrează la nota de constatare pe care o efectuază alături de reprezentanții Combinatului Siderurgic, urmând ca rezultatele finale să le obținem în data de marți, 17 octombrie”, a precizat comisarul Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

Gheorghe Muntean a mai spus că Societatea TMK Reşiţa a transmis o adresă Gărzii de Mediu Caraş-Severin prin care îşi asumă actul de poluare a aerului de zilele trecute, motivând că o defecţiune tehnică la una din instalaţii a stat la baza producerii acestui inconvenient. Comisarul de mediu a subliniat, că s-au dispus verificări dacă a fost un accident tehnic şi în ce măsură s-a realizat remedierea acestuia.

Sursa: radioresita.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ