Prânz ca de ,,lumea a treia” pentru copiii bolnavi

2121

De puțin timp face vâlvă în mediul electronic postarea pe o rețea socială a unei doamne indignate de condițiile dintr-un spital din țară. Este specificată sursa fotografiei ca fiind de la Spitalul Orășenesc Sinaia unde porția unui copil internat consta dintr-o pulpă de pui subnutrit și două linguri de piure de cartofi destul de ciudat ca aspect. Ambele arată extrem de puțin apetisante și au o culoare greu de definit. Se mai spune că acel prânz ar fi absolut rece.

După multitudinea de comentarii de la alte persoane ce au trecut prin situații similare se pare că este una din cele mai vechi și încă nerezolvate probleme în spitale. Evident sunt și excepții ce nu fac decât să accentueze starea de diferență între extreme.
Este până la urmă o neputință a acelor manageri (cum la place să se laude celor ce până mai ieri erau directori) ce nu au habar de a coordona o unitate medicală. Și acest aspect se suprapune peste o subfinanțare cronică și un mod de a privi pacientul ca pe un infractor ce nu merită nimic. De fapt infractorii chiar au mai multe drepturi decât un biet suferind pe un pat de spital.

De fapt este de notorietate cum sunt hrăniți pacienții. Cu multă apă ce doar își schimbă culoarea. Dimineța o apă călduță de culoare maro ce cu greu se poate numi ceai. La amează aceiași apă încălzită cu câteva urme de fidea și rareori câteva frunze miniscule de pătrunjel. Totul este de o claritate ce aduce cu apa de izvor. Adică asta ar fi o supă. Salvarea pacientul vine de la veșnica mămăligă ce uneori mai este schimbată cu niște macaroane. Ca așa este acolo unde nu se implică nimeni serios. Dovada faptului că lipsa fondurilor este doar un pretext este contra exemplul acelor spitale unde se fac eforturi și se poate asigura o hrană decentă celui ce suferă.

Dacă lăsăm deoparte ce le urează doamna indignată celor pe care îi consideră vinovați, trebuie să admitem că este o rea voință în a rezolva treburile cele mai simple. Argumentul bugetelor sărăcăcioase nu stă în picioare. Așa cum nu s-a pus problema unei economii atunci când un mare grangure ce pretinde că este parlamentar român a fost dus de urgență cu helicopterul din nordul țării până în capitală doar pentru că avea o pântecare scăpată de sub control, tot așa nu ar trebui să lipsească banii nici pentru alimentarea unor copii bolnavi.

Recomandăm politicianului dacă mai are necazuri cu foalele sensibile să bea un ceai din plante medicinale. Ajută garantat. Fără zahăr și fără lămâie.

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156673313707875&id=686567874

LĂSAȚI UN MESAJ