Poveştile prind viaţă “Sub bagheta lui Merlin”!

172

După ce s-au întors cu tolba plină de premii de la Festivalul de la Piteşti şi au deschis stagiunea 2016/2017 cu o premiera, “Magazinul cu jucării”, actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret MERLIN vă invită la festival!

Între  23 si 27 octombrie, nouă trupe de păpuşari din Braşov, Oradea, Cluj, Galaţi, Bucureşti, Piteşti, Ploieşti Arad şi Timişoara vă dau întâlnire la Timişoara „Sub bagheta lui MERLIN!”

Aflat la prima ediţie,  festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, şi se adresează copiilor de la 4 la 16 ani, dar şi cei trecuţi de acesta vârsta sunt mereu bineveniţi.

Festivitatea de deschiderea va avea loc duminică, 23 septembrie de la ora 11.00, cu multe surprize. Copiii sunt invitaţi să ia cu asalt „Strada lui Merlin” (Bulevardul Regele Carol I) unde se vor întâlni cu personaje de poveste, statui fermecate, dar şi cu tinerii muzicieni ai Ansamblului de percuţie „Splash”.

Pe lângă întâlnirile cu zâne, Feţi-Frumoşi, zmei şi alte personaje, copiii pot participa, de -a lungul celor cinci zile de festival, la ateliere de confecţionat păpuşi şi ateliere muzicale susţinute de actorul Nelson Dumitriu şi de compozitorul Dan Simion. Acesta este şi cel care a compus imnul festivalului.

Alin Zelenco a surprins „Magia lui Merlin” în fotografiile sale, care vor putea fi văzute în foaierul teatrului. Lui i se alătura artistul plastic Bajko Attila, cel ale cărui picturi, reunite sub titlul „Portal de cuvinte”, întregesc universul magic al lumii poveştilor.

Miercuri, în 26 octombrie, de la ora 18.30, Marcel Tolcea este cel care va desluşi drumul poveştilor „De la gura sobei la spectacolul 3D”.

Ultima zi „Sub bagheta lui Merlin” va sta sub semnul literaturii şi al muzicii. Asociaţia Culturală Kratima  li se alatură organizatorilor şi lansează, de la ora 10.30, cartea „Poartă ARTĂ! – 10 poveşti despre porţi cu poveste”.

De la ora 18.30, vocea mezzo-sopranei Aura Twarowska şi pianul Silvianei Cârdu  îi vor farmeca pe copii prin intermediul sunetelor.

Festivitatea de premiere va începe la ora 19.00, când cele mai reuşite montări din festival, vor fi recompensate de către juriul format din actrița Mariana Ivaşcu, scenografa Krisztina Nagy, actriţa şi regizoarea Maria Mierluţ şi regizorii Toma Hogea şi Ştefan Iordănescu.

 Evenimente conexe

 23 octombrie

ora 11:00 – „Strada lui Merlin” (în fata sediului Teatrului MERLIN, Bulevardul Regele Carol I)

„Magia lui Merlin” (în foaier) –  expoziție de fotografie semnată de Alin Zelenco

„Portal de cuvinte” (în foaier)  – expoziție de pictură semnată de Bajko Attila

24 octombrie

ora 16:30 – Atelier de creație păpuși, susținut de Nelson Dimitriu

25 octombrie

ora 16:00 – Atelier muzical, „Sunetul muzicii”, susținut de Asociația Cultural- Educațională „Melopolis”

26 octombrie

ora 15:00 – Atelier de mânuire păpuși, susținut de Nelson Dimitriu

ora 18:30 – „De la gura sobei la spectacolul 3 D”, povești cu Marcel Tolcea

27 octombrie 

10.30 –  Lansarea cărţii „Poartă ARTĂ! – 10 poveşti despre porţi cu poveste”, susţinută de  Asociaţia Culturală Kratima

18:30 – Recital al mezzo -sopranei Aura Twarowska, acompaniată la pian de Silviana Cârdu

LĂSAȚI UN MESAJ