Povestea unei fetițe din Arad, obligată să rămână în spital, deși poate fi externată oricând

3454

Statul român a avut nevoie de trei săptămâni să găsească o soluție pentru o fetiță de trei ani, din Arad, rănită într-un incendiu care a mistuit casa părinților săi. Copila a fost ținută în spital, deși medicii spuseseră că poate fi externată. Nu mai avea casă în care să se întoarcă iar angajații de la Protecția Copilului au găsit un asistent maternal care să aibă grijă de ea abia după ce povestea copilei a devenit publică.

Cu trei luni în urmă, casa Mirelei s-a făcut scrum într-un incendiu. Fetița a rămas cu arsuri grave pe mai mult de jumătate din corp. A ajuns la București și a reușit să îi uimească și pe cei mai optimiști medici. S-a pus rapid pe picioare și s-a întors la Arad. Nu putea să continue însă tratamentul acasă din cauza condițiilor insalubre. Cei de la Protecția Copilului știau care este soluția, dar nu au găsit omul potrivit.

Mama copilei a născut între timp, și nu a putut veni să o vadă pe Mirela de când fata s-a întors la Arad. Povestea fetei le-a impresionat pe toate mămicile internate cu copiii în spital.

Una dintre mame s-a oferit să ia fetița acasă și să aibă grijă de ea. Birocrația nu a lăsat lucrurile să fie simple însă. Așa că tot ce a putut să facă femeia a fost să povestească pe Facebook drama copilei.

La presiunea opiniei publice, după trei săptămâni, s-a găsit, în sfârșit, o soluție. Un asistent maternal care să aibă grijă de fetiță până se face bine. Mirela se va întoarce acasă abia după ce rănile i se vor închide complet.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ