Povestea tramvaielor noi pentru Timișoara: noi acuzații la adresa primarului Fritz

1037

Vin vești bune de la Ministerul Dezvoltării pentru Timișoara. Deja fostul secretar de stat Cătălin Iapă, unul dintre apropiații fostului primar al orașului de pe Bega, anunță că anul acesta va ajunge în Timișoara un prim lot de tramvaie noi. Iapă a postat și o poză cu construirea primei garnituri. Vestea bună este însoțită și de acuzații la adresa actualului primar, Dominic Fritz.

Iapă spune că edilul-șef „nu cunoaște încă problemele reale ale Primăriei Timișoara” și că nu știa de pașii de omologare a noilor tramvaie. Mai mult, îl acuză că nu a făcut nimic pentru a avansa această procedură, fără de care garniturile nu ar putea circula pe șine. „Mă bucur să vă dau astăzi o veste foarte bună pentru Timișoara, în legătură cu noile tramvaie care vor veni anul acesta, și prima poză cu tramvaiul în construcție. Firma care a câștigat licitația și Primăria Timișoara au obligația de a omologa tramvaiul în Europa. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, orașul va pierde cele 21 de tramvaie și foarte probabil și fondurile europene aferente.

(…) Desigur că domnul primar Fritz nu cunoaște încă problemele reale ale Primăriei Timișoara și nici nu a știut de această problemă, dar e bine că eu am cunoscut-o încă de când am lucrat în Primăria Timișoara și m-am putut implica din poziția de la București să se finalizeze cu succes pentru oraș. Dacă ar fi știut de această problemă ar fi făcut măcar o vizită și la AFER, în nenumăratele vizite la colegii de la dumnealui de la București, să se asigure că Primăria Timișoara nu va pierde fondurile europene pentru tramvaie, o problemă directă a primăriei. Domnul primar, în schimb a preferat să se laude cu proiecte ce nu țin de Primărie, să spună că datorită vizitelor dumnealui la București are buget Ministerul Transporturilor pentru autostrada Lugoj-Deva sau pentru centură…”, transmite Cătălin Iapă.

Timișoara va beneficia de 21 de tramvaie noi, decontate de foduri europene, iar primele ar trebui să ajungă în oraș chiar anul acesta. Contractul a fost câștigat de firma Bozankaya Otomotiv, din Turcia. Garniturile vor fi electrice și vor avea o autonomie de 60 de kilometri.

Ce îi transmite Fritz lui Iapă

Primarul Timișoarei nu vrea să răspundă acuzațiilor aduse de Cătălin Iapă. Îl invită la dezbatere în 2024. ”Nu vreau să le comentez, dacă fostul secretar de stat vrea să intre în dezbatere electorală, îl aștept în 2024, dar nu vreau să intru în polemici”, a spus Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Și s-a băgat Iapă în seamă.

    Nu cred că nu poate doarmi de grija timișorenilor. Ăsta e încă în somn? A uitat că nu mai este tăticu Robu la butoane? Disciplina de partid unde e? Daca suntem parteneri de guvernare ne aruncăm cu săgeți? Iapă, stai locului!

    Ce vrei sa demonstrezi? Că fără tine nu se poate? Stai relax! Fritz îți va da cu flit curand

LĂSAȚI UN MESAJ