Poveste de succes: A luat Bacalaureatul cu 10, iar acum va studia fizica în țară

54

Unul dintre cei doi elevi din județul Hunedoara care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat este Răzvan Vîrtan, absolvent al Liceului de Informatică „Traian Lalescu„ din Hunedoara.

Tânărul a recunoscut că a studiat constant în toți cei patru ani de liceu, astfel că Bacalaureatul a venit „ca o trecere în revistă” a cunoștințelor acumulate.

„Nu pot să spun că am tras tare în clasa a XII-a sau că nu am mai avut timp de altceva. Cred că m-am pregătit în toți cei patru ani de liceu, încercând să învăț constant. Bac-ul a venit ca o trecere în revistă a unor lucruri învățate pe parcurs”, a afirmat Răzvan.

Membru al echipei de robotică RobotX de la liceul pe care l-a absolvit, Răzvan Vârtan a reușit să cucerească, anul trecut, împreună cu colegii săi, medaliile de aur la concursul mondial de robotică din Mexic.

În ceea ce privește planurile de viitor, Răzvan dorește să facă muncă de cercetare în domeniul fizicii, la o companie sau la o universitate. Pentru studiile universitare de licență se va îndrepta spre București, urmând ca pentru masterat să aleagă o experiență în străinătate.

„Am ales să rămân în ţară pentru primul an şi probabil pentru nivelul de licenţă din mai multe motive, atât financiare, cât şi personale, deoarece îmi era destul de greu să plec în afară, anul acesta. Pentru master şi doctorat îmi doresc o experiență în afară, dar nu vreau să rămân acolo”, a menționat Răzvan.

Cât privește viitorul României, tânărul de media 10 se declară optimist, dar nu se așteaptă la o schimbare radicală.

„Când vine vorba de România sunt optimist, chiar cred că putem progresa şi cred că în cinci ani lucrurile se vor îmbunătăți din mai multe puncte de vedere. Totuși, nu mă aștept la o schimbare radicală. Important este să fim cât mai mulți oameni buni, care să ne dorim progresul şi să fim dispuși să muncim pentru asta. Şi ar trebui să găsim un mod de a atrage înapoi profesioniștii, care acum sunt nevoiți să lucreze în afară”, a spus Răzvan Vîrtan.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ