Poștașii vin mai târziu cu pensia, la început de an

86

Pensionarii vor intra în posesia pensiilor ceva mai târziu în ianuarie. Calendarul de „distribuție” a pensiilor este dat peste cap de sărbătorile de iarnă.

Dacă în cazul unora dintre pensionari poștașii veneau cu cuponul de pensie și banii undeva în data de 5 a fiecărei luni, în ianuarie beneficiarii vor avea de așteptat mai mult după poștaș. Pensiile vor veni cu circa o săptămână  mai târziu.

”Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștință faptul că, pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poșta Română S.A. Astfel, în mod excepțional, drepturile se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 10-20 ianuarie 2020”, se arată într-un comunicat al Casei Naționale de Pensii.

Pensionarii care nu sunt găsiți acasă de poștaș, își pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020.

Conform celor de la Casa de Pesii, în cazul drepturilor care se achită prin cont bancar, calendarul de plată nu se modifică.

LĂSAȚI UN MESAJ