Ponta versus Tăriceanu în viziunea liderului Pro România, Daniel Constantin: ”dă-i omului puterea ca să îl vezi cu adevărat cine este!”

201

Prezent la Reșița, președintele formațiunii politice Pro România, Daniel Constantin, fost lider PC și ALDE, a vorbit despre relația cu Victor Ponta în guvernarea căruia a fost ministru al Agriculturii, dar și despre ruptura de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

”Nu mai am și nici nu o să mai am niciodată vreo relație cu domnul Tăriceanu pentru că ne separă foarte multe lucruri. Știți cum e: dă-i omului puterea ca să îl vezi cu adevărat cine este! Am avut o relație bună și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Dragnea înainte de a se prelua guvernarea. În momentul în care au fost cei care au început să controleze Guvernul, Parlamentul, și așa mai departe, s-au schimbat radical și mi-am dat seama că ne separă principii. Eu plec la drum cu oameni care au principii”, a precizat Daniel Constantin.

Liderul Pro România a afirmat că acesta a fost și motivul care l-a determinat să se separe de Tăriceanu și a criticat în termeni duri lipsa anumitor principii și a calității, dar și a modului diferit de gândire a liderului ALDE.

”Eu nu pot să abandonez oameni. Domnia sa nu are niciun regret niciodată. Eu nu pot să promovez oameni care nu au calitate în anumite funcții. Dânsul promovează după alte criterii: de rudenie, de prietenie, de cum vreți dumneavoastră, alte criterii”, a afirmat Daniel Constantin.

Cu Victor Ponta însă va avea o relație foarte bună indiferent de colaborarea politică dintre ei și de viziunile politice.

”Am avut o relație bună cu domnia sa când a fost președinte la PSD, am și acum, când nu mai este în PSD, voi avea în continuare, indiferent de drumul pe care îl va alege”, a mai spus Constantin.

Întrebat de jurnaliști dacă Victor Ponta se va alătura mișcării Pro România pe care a inițiat-o, liderul acesteia a precizat că fostul premier va da un răspuns în luna septembrie.

”Cred că e normal ca dânsul să-și anunțe viitorii pași politici. Am însă speranța că va face acest lucru curând, la începutul lunii septembrie, probabil, pe de-o parte, și pe de altă parte vă mai spun, ca prieten de data aceasta, mă bucur că a decis să continue activ cariera politică”, a mai afirmat Daniel Constantin.

Despre viitorul politic al lui Sorin Grindeanu, pe care l-a susținut atunci când s-a pus problema schimbării din funcție, a avut un răspuns clar: fostul premier a ales să rămână în PSD, să lupte pentru a reforma partidul din interior, iar dacă își va schimba obțiunea, o intrare a acestuia în mișcarea Pro România va putea fi luată în discuție.

LĂSAȚI UN MESAJ