Pompierii semnalează : „Atenție la coșurile de fum!” Mai multe incendii în Banat

122

Pe măsură ce temperaturile scad, populația începe să pornească sistemele de încălzire. Cei care locuiesc în mediul rural sau chiar și la bloc, dar se încălzesc cu lemne trebuie sa fie foarte atenți pentru a nu crea condiții propice pentru incendii.

Pompierii din Caraș-Severin se confruntă deja cu probleme din cauza coșurilor de fum curățate și întreținute necorespunzător. Mai exact, ei au stins incendii cauzate de coșuri de evacuare a fumului amplasate necorespunzător fată de materiale combustibile. Primul incendiu a avut loc în Băile Herculane.

Acoperisul unui bloc cu 4 etaje a ars aproape complet. Cel de-al doilea incendiu a avut loc la o casă din localitatea Răcăşdia. Au ars lemne și grinzi amplasate lângă coșul de fum. Statistica arată că multe din incendiile care se produc în România la gospodării cetăţeneşti au loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate.

„Recomandăm cetăţenilor care utilizează sobe pentru încălzirea locuinţelor, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

– asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;

– NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; – aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; – stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;

– NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă”, spun pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ