Pompierii cărășeni au avut astăzi o altfel de misiune. Foto

76

Pompierii cărășeni au avut astăzi o altfel de misiune, aceea de a se bucura de ziua lor.

Data de 13 septembrie este declarată Ziua Pompierilor din România.

”Anul acesta se comemorează 169 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru democraţie şi independenţă în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848, când au înfruntat armata otomană venită să oprească revoluţia română. 13 Septembrie reprezintă şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor”, afirmă cei de la ISU Caraș-Severin, care au marcat această zi printr-un ceremonial militar şi religios.

La ceremonialul militar organizat la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Semenic” Caraș-Severin au fost prezenți, alături de pompieri, subprefectul Purec Sebastian și directorul executiv al Consiliului Județean, Bîtea Cristian, precum și reprezentanți ai structurilor MAI, colaboratori și cadre trecute în rezervă.

Cadrele militare care s-au remarcat prin activitatea desfășurată în acest an au fost recompensate cu înaintarea în grad înainte de termen și diplome de merit.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu o defilare a pompierilor prin faţa oficialităților şi locuitorilor Reşiţei care au venit sa le ureze la mulţi ani pompierilor de ziua lor.

LĂSAȚI UN MESAJ