Pompierii au stins un incendiu şi au asanat o zonă, unde fusese descoperit un proiectil de artilerie

75

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au intervenit, duminică, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament din Ştei, iar seara pirotehnicienii au efectuat o operaţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată, fiind vorba mai precis de un proiectil de artilerie de calibru 120 de milimetri din al Doilea Război Mondial.

Stins în 10 minute

Incendiul, izbucnit la etalul 1 al unui bloc de locuinţe de pe strada Garofiţei, a fost stins, duminică, în jurul orei 11 de pompierii militari din cadrul Staţiei Ştei.

„Incendiul, care se manifesta la bucătăria locuinţei, a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, în aproximativ 10 minute. Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect, au ars un aragaz, o hotă, o fereastră şi elemente de mobilier din încăperea afectată de flăcări”, a transmis, luni, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, ISU Crişana le recomandă bihorenilor să nu utilizeze instalaţii şi aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, să facă verificarea periodică a instalaţiilor electrice cu personal autorizat, să nu suprasolicite instalaţiile de acest tip şi să nu folosească aparatele electrice cu mâinile ude.

Proiectil din război

Duminică seară, specialiştii pirotehnicieni ai ISU Crişana au desfăşurat pe raza localităţii Săldăbagiu de Munte o operaţiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

„Ajuns la locul indicat de apelantul numărului unic 112, echipajul de pompieri militari a identificat un proiectil de artilerie de calibru 120 de milimetri, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Proiectilul, descoperit de un cetăţean în timpul unei plimbări prin pădure, a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrus ulterior prin explozie controlată”, a transmis Camelia Roşca.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să sune de urgenţă la 112.

Sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ