Polițiștii stau cu ochii pe hoții de lemne, vezi ce captură au făcut în vestul țării

376

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei şi peste 100 metri cubi de material lemnos confiscat de poliţişti, în urma unor controale în trafic, pe DN76.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o acţiune privind modul de gestionare, comercializare şi transport al materialului lemnos pe raza municipiului Brad şi a comunelor Vălişoara, Luncoiu de Jos şi Baia de Criş.

În cadrul acţiunii pe raza comunei Vălişoara, respectiv pe DN76, a fost identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Arad, care în calitate de administrator al unei societăţi comerciale emitentă a avizului de însoţire, a transportat 38,87 mc lemn rotund de fag, având avizul de însoţire expirat.

În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei şi măsura complementară de reţinere în vederea stabilirii provenienţei a materialului lemnos transportat.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe raza municipiului Brad, au fost identificaţi doi conducători auto, ambii din judeţul Argeş, care transportau cu două autoutilitare cu semiremorcă 32,20 mc lemn rotund din specia fag şi, respectiv, 35,43 mc lemn rotund din specia fag, în baza unor avize de însoţire emise de către un operator economic din judeţul Arad. Poliţiştii au stabilit că materialul lemnos provine din alte locuri faţă de cele menţionate în cele două avize de însoţire.

În cauză, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei şi cea complementară de confiscare a materialului lemnos în volum de 67,63 mc, conform Legii nr. 171/2010.

LĂSAȚI UN MESAJ