Poliţiştii locali din Timişoara au o nouă misiune – păzesc Pasajul Jiul

1409

Şoferii de TIR care se „rătăcesc” prin Pasajul Jiul sunt urmăriţi de poliţiştii locali. După ce săptămâna trecută, un conducător de camion de mare tonaj a rupt limitatorul de înălţime, autorităţile stau de veghe la intrarea în pasaj pentru a-l proteja.

tiruri„De vineri au fost încheiate un număr de 17 procese verbale de constatare a contravenției conform OUG 195/2002, în valoare de peste 22.000 lei. Reamintim că pentru astfel de fapte sancțiunile prevăzute de actul normativ menționat sunt între 1305 și 2900 lei. Potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totala maxima admisă”, transmite Poliţia Locală.

În zona străzii Jiul și B.dului Republicii nu este permisă circulația mașinilor cu o masă mai mare de 5 tone, existând restricții de tonaj, dar și de înălțime la Pasajul Jiul.

LĂSAȚI UN MESAJ