Poliţiştii de frontieră timişeni se pregătesc de vară. Vezi ce măsuri iau!

188

Poliţiştii de frontieră din Timiş se pregătesc intens de vară. Şi nu pentru că ar pleca în concedii, ci pentru a face faţă cu brio valului mare de persoane care vor tranzita graniţele din vest.

Principalele puncte unde poliţiştii se aşteaptă să crească considerabil fluxul de călători sunt trecerile spre Ungaria, în special la Nădlac II pe A1, şi cele spre Serbia.

“Având în vedere că odată cu începerea sezonului estival, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria si Serbia se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei şi a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Vameşii au motive să fie îngrijoraţi că graniţele vor fi supraaglomerate dacă luăm în considerare cifrele de anul trecut, din perioada de vară. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada 01.06 – 01.09.2016, vămile din vestul ţării au fost tranzitate de aproximativ 1,5 milioane de persoane, din care 763.011 pe sensul de ieşire din ţară şi 755.660 persoane pe sensul de intrare în ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ