Polițiștii audiază angajații din cadrul secției ATI de la Spitalul Județean Timișoara. Ce s-a întâmplat

5712

Mai mare le-a fost mirarea angajaților din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara când s-au trezit, zilele acestea, acasă și în unitatea medicală, cu citații în care sunt informați că trebuie să se prezinte la poliție pentru a fi audiați.

Personalul medical trebuie să dea declarații în cazul morții arhitectei Casei Poporului, Anca Petrescu. Asta după ce familia acesteia a luat decizia de a da în judecată atât Spitalul Județean Timișoara, cât și Spitalul Floreasca din București, în care arhitecta fost internată înainte de a muri.

Potrivit reprezentanților celui mai mare spital din vestul țării, aproximativ 70 de persoane au fost chemate la poliție pentru a fi audiate ca martori. Audierile au început joi.

Mai mulți angajați din cadrul Spitalului Județean Timișoara au primit citații, sunt chemați să dea declarații la poliție în procesul deschis de familia arhitectei Anca Petrescu. Managerul chiar a propus să vină polițiștii la spital și să-i audieze pe angajați, ținând cont că numărul persoanelor chemate la audieri e mare„, a precizat Tiberiu Kiss, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Anca Petrescu a murit în data de 30 octombrie 2013 la Spitalul Floreasca din București. Intrare în șoc septic în urma unei peritonite. În luna august a aceluiași an, arhitecta Casei Poporului a fost implicată într-un cumplit accident rutier în apropiere de Lugoj și astfel a ajuns să fie internată pe secția ATI a Spitalului Județean Timișoara.

Fiicele și soțul arhitectei consideră că Anca Petrescu ar fi putut fi salvată dacă cele două unități sanitare ar fi comunicat între ele și tocmai de aceea le-au dat în judecată, dar și pe medicii care s-au ocupat de ea. Familia arhitectei cere daune morale de patru milioane de euro.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ