Polițiști locali din vestul țării, dotați cu body cam-uri

167

Polițiștii locali din Arad vor purta body cam-uri, care vor înregistra discuțiile avute cu cetățenii, aceștia fiind informați despre faptul că vor fi înregistrați audio și video.

Body cam-urile sunt în dotarea polițiștilor locali începând din această săptămână. Conform municipalității, 20 de camere video sunt în dotarea angajaţilor pe linie de Ordine Publică şi ai celor de la Circulaţie.

Body cam-urile sunt atașate de uniformele oamenilor legii şi vor înregistra discuțiile cu cetățenii. Aceştia vor fi informaţi de la bun început că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video.

„Toate aceste inregistrări vor fi corelate cu procesele verbale întocmite, având dublu scop: pe de o parte vor fi eliminate discuţiile că poliţiştii noştri fac abuzuri, iar pe de altă parte vom vedea ce se întâmplă la momentul respectiv în relaţia cu cetăţenii. Întrucât avem convingerea că aceste dispozitive vor fi eficiente ne propunem  ca la prima rectificare să alocăm fonduri pentru achiziţionarea a încă 40 de dispozitive de acest gen.  Mizăm în primul rând pe efectul psihologic al acestora, în sensul că suntem siguri că dialogul dintre polițiști și cetățeni va decurge într-o manieră mai civilizată, așa cum este de altfel și normal“, a declarat Călin Bibarț, primarul interimar al Aradului.

sursa – actualitati-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ