Polițiști din vestul țării, acuzați că ar fi consumat băuturi alcoolice. Un șofer oprit în trafic i-a reclamat la 112

247

Un şofer oprit în trafic şi amendat de poliţişti a găsit o metodă neobişnuită de a se răzbuna pe agenţii de la Circulaţie.

Șoferul de 31 de ani, din Alba, a sunat la 112 după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de Poliţie. Marţi dimineaţa, bărbatul care fusese tras pe dreapta în localitatea Veţel, pe Drumul Naţional 7, a reclamat că agenţii de circulaţie erau băuţi. S-ar fi răzbunat astfel după ce a fost amendat cu 540 de lei pentru lipsa rovignetei, lipsă trusei medicale, a extinctorului şi a triunghiurilor reflectorizante.

„La scurt timp după primirea sancţiunii, conducătorul auto a sesizat telefonic, la numărul de urgenţe 112, faptul că poliţiştii care l-au sancţionat se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Urmare a sesizării, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus ca şeful Biroului Biroului Drumuri Naţionale şi Europene să se deplaseze în teren în vederea testării celor doi agenţi de poliţie care l-au sancţionat pe bărbat. În urma testării alcoolscopice, rezultatul a fost negativ, pentru ambii agenţi de poliţie rutieră”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii susţin că urmare a apelării nejustificate a numărului de urgenţă 112, şoferul urmează a fi sancţionat contravenţional, în baza Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ