Polițist reținut după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită

50

Un agent principal din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200 lei, de la un investigator sub acoperire, pentru a nu sancţiona o încălcare a legislaţiei rutiere, conform Direcţiei Generale Anticorupţie.

Se pare că poliţistul nu se află la prima ispravă de acest gen. A mai primit mită în cel puţin opt cazuri, dintre care trei de la investigatori sub acoperire, în cursul anilor 2018-2019.

„La data de 15.10.2019, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţeri din cadrul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unui agent principal de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud – Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa, în timp ce a primit suma de 200 lei, cu titlu de mită, de la un investigator sub acoperire pentru a nu aplica măsurile legale pentru o abatere la regimul circulaţiei rutiere. Asupra acestuia s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (8 acte materiale dintre care 3 de la investigatori sub acoperire), pe care le-a comis pe parcursul anilor 2018-2019”, se arată în comunicat.

Polițistul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ