Polițist din vestul țării, prins drogat la volan. Ce-a decis justiția în ce-l privește

284

Polițistul din Oțelu Roșu care a fost prins drogat la volan în luna februarie a acestui a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Soluția dată de Judecătoria Lugoj nu este însă definitivă. Deși se pare că a scăpat de închisoare, gestul polițistului însă nu a rămas fără urmări, bărbatul fiind destituit din Poliție.

Manuel Adrian Măran, la momentul respectiv polițist în cadrul secției de Poliție Transporturi Feroviare din Oțelu Roșu a fost oprit în luna februarie la un control de rutină de pe strada Bucegi din Lugoj. Bărbatul se afla în afara orelor de program și nu purta uniformă, iar cum a avut un comportament ciudat, i s-a aplicat un drog test, care a ieșit pozitiv la THC (tetrahidrocarbinol, substanța care se găsește în canabis) și la amfetamină.

Judecat de prima instanță, polițistul a fost condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, dar cu măsura amânării executării pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitivă a hotărârii. Conform soluției Judecătoriei Lugoj, „pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiș, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”. De asemenea, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Timiş și nu are voie să conducă nici un tip de autoturisme pe durata termenului de supraveghere.

Pe de altă parte, bărbatul a rămas și fără loc de muncă. După cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Dinu Nicorici, în urma comportamentului polițistului și având în vedere atingerea adusă imaginii instituției, superiorii acestuia au declanșat o anchetă disciplinară, iar din luna septembrie, acesta a fost destituit din Poliție.

sursa: reper24.ro