Polițist de frontieră din vestul țării, arestat pentru că a pretins și primit șpagă

345

Un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru luare de mită după ce ar fi pretins şi primit 500 lei de la o persoană pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională şi pentru a-i permite intrarea în ţară.

Evenimentul s-ar fi petrecut în luna februarie a acestui an, la punctul de trecere a frontierei Borş.

Ancheta este desfăşurată de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Parchetul Bihor, care a făcut  public cazul, a refuzat să dea publicităţii numele subofiţerului, „botezându-l”, în cadrul unui comunicat de presă, cu iniţialele „XY”.

Ziarul Bihoreanul a aflat că frontieristul acuzat de corupţie este Dănuţ Marius Babău, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş. Potrivit legii, acesta va fi pus la dispoziţia Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea până la lămurirea acuzaţiei care i se aduce.

Potrivit surselor Bihoreanului, subofiţerul a uzat de dreptul la tăcere în cadrul anchetei, refuzând să facă vreo declaraţie.

„În măsura în care informațiile prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuală în care se află aceasta, vom reveni cu un comunicat”, a ţinut să sublinieze prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

LĂSAȚI UN MESAJ