Poliţist de frontieră din Timişoara, săltat pentru mită de 7.000 de euro condamnat la 6 ani de închisoare

243

Polițistul de frontieră Mihăițoaia Fiat Nicu a fost condamnat de Tribunalul Timiș și de către Curtea de Apel Alba Iulia la 6 ani de închisoare cu executarea și confiscarea sumei de 5.600 de euro.

Un poliţist de frontieră din Timişoara a fost surprins, în luna octombrie a anului trecut, în flagrant de anchetatori în timp ce lua mită 7.000 de euro într-o benzinărie de pe Calea Aradului.

Banii ar fi provenit de la un alt poliţist din oraş, de le Secţia 2, cercetat într-un dosar DIICOT privind plasarea de valută falsă. Poliţistul de frontieră, implicat în elucidarea mai multor dosare DIICOT, a cerut bani pentru a-şi scăpa colegul de cercetări.

În ordonanța procurorilor se arăta că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează faptul că, în perioada septembrie – octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu, în calitate de agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, delegat să desfășoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a D.I.I.C.O.T., a pretins suma de 15.000 euro, printr-un intermediar, de la o persoană cercetată în dosarul respectiv. După mai multe negocieri purtate cu persoana intermediară, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranșe 5.600 euro.
Pe lângă influența pe care susținea că o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a pretins și primit banii respectivi și în virtutea propriilor atribuții de serviciu, fiind delegat în dosarul D.I.I.C.O.T. pentru îndeplinirea unor acte procedurale.
Concret, agentul de poliție a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziții, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoștință expirarea măsurii arestului la domiciliu și a redactat ordonanța prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.
La data de 17 octombrie 2016, suspectul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Conform înțelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. urma să mai remită suspectului și restul de 400 euro, până la suma negociată de 13.000 de euro.

Judecătorii l-au găsit vinovat și pe el și pe Florentin Marincaș, iubita acestuia. Sentința este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ