Polițist de frontieră din Banat, prins în flagrant în timp ce primea 2500 de euro mită

681

Direcția Generală Anticorupție a reținut noaptea trecută un polițist de frontieră în urmă unui flagrant.

Agentul de poliție lucra în vama Cenad și i-ar fi promis liderului clanului Caldaras că îl ajută să iasă din țară înainte să fie prins de polițiști pentru a-și ispăși pedeapsa pentru care a fost condamnat vineri la zece ani și opt luni de închisoare.

Surse din cadrul anchetei susțin că denunțul a fost făcut de către Costa Căldăraș, zis Baloo. Polițistul de frontieră Mihai Daniel Zgavardia este acuzat de trafic de influență și asta după ce în urmă cu doi ani tot el l-a ajutat pe Baloo să fugă din țară în timp ce se află sub control judiciar.

“În fapt, s-a reținut că polițistul de frontieră, în data de 21.10.2021 a acceptat promisiunea de 2500 Euro de la martorul denunțător Costa Căldăraș, pentru a-l ajuta pe acesta să treacă ilegal în Ungaria, prin PTF Cenad, lăsând să se creadă că are influență asupra altor colegi din PTF Cenad, polițistul de frontieră promițând că îi va determina pe acești colegi să îndeplineasca un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv să-i faciliteze martorului denunțător ieșirea ilegală din țară.

Ulterior, polițistul a primit suma de 1500 Euro de la martorul denunțător pentru scopul mai sus arătat. În acest sens, polițistul de frontieră a fost prins în flagrant cu suma de 1500 Euro, pe care a primit-o de la martorul denunțător.

De menționat că martorul denunțător Costa Căldăraș avea aplicată măsură preventivă a controlului judiciar, având interdicția de a părăsi teritoriul României. În data de 05.05.2019, martorul denunțător s-a deplasat la domiciliul polițistului și a acceptat să îl ajute pe martorul denunțător să părăsească ilegal teritoriul României, întrucat martorul urma să execute, în străînătate, o pedeapsa privativă de libertate, fiind emis pe numele acestuia un mandat european de arestare.

În dată de 06.05.2019, polițistul de frontieră i-a pretins martorului denunțător suma de 5000 Euro pentru a-l scoate din țară fără controlul ce urmă să fie făcut în PTF Cenad. După ce a primit suma de 2500 Euro, polițistul de frontieră l-a urcat pe martorul denunțător în autoturismul sau și l-a condus până în localitatea Mako, în Ungaria, fără că cei doi să fie verificați la PTF Cenad.

Agentul de poliție de frontieră Zgavardia Mihai Daniel are atribuții de constatare și de sancționare a contravențiilor. Polițistul de frontieră i-a lăsat să creadă martorului că are influență asupra colegilor săi, pentru că aceștia să nu-l verifice pe martor în vama.

Având în vedere gravitatea faptei si a probelor administrate, procurorul de caz a înaintat la Tribunalul Caraș-Severin, în dată de 22.10.2021, referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile, propunerea fiind acceptată de magistrați”, au anunțat procurorii cărășeni.

Sursa: https://lugojinfo.ro/actualitate/6970-flagrant-la-lugoj-un-agent-i-a-promis-unuia-din-liderii-clanului-caldaras-ca-il-scoate-ilegal-din-tara

LĂSAȚI UN MESAJ