„Politicienii, Justiţia, Poliţia şi Serviciile fură de 26 de ani”. Senatorul ecologist Cristian Bodea i-a scris ambasadorului american

217

Senatorul Cristian Bodea i-a trimis o scrisoare deschisă ambasadorului american la București, Hans Klemm, în care i-a explicat acestuia că fenomenul corupției a ajuns în România la un asemenea nivel pentru că polițiștii, procurorii și judecătorii nu și-au făcut datoria. În opinia acestuia, cei din Poliție și Justiție au furat cot la cot cu politicienii vreme de 26 de ani.

În scrisoarea deschisă postată şi pe pagina de Facebook a politicianului, acesta opinează că, în România, corupția nu va fi eliminată până nu se va face curățenie în absolut tot sistemul. El mai susține că acest fenomen există și în Justiție, dar magistrații se acoperă unii pe alții, așa cum doctorii se acoperă reciproc în cazurile de malpraxis.

Dar iată mai jos întregul conţinut al scrisorii deschise, aşa cum a fost publicată pe Facebook:

„Scrisoarea unui senator cinstit catre ambasadorul SUA in tara lui

Draga domnule ambasador Klemm,

Ca DNA face macel in Parlament este un lucru bun, ca sprijiniti Justitia este un fapt de apreciat, dar aveti idee de ce in Romania se ia in continuare spaga, se „aranjeaza” licitatii si se fura dealuri de lemne? Si, de ce, cei platiti sa opreasca acest jaf dau din umeri si… isi iau spaga linistiti? Nu aveti, banuiesc…

Va luminez eu! Coruptia si hotia nu puteau ajunge la nivelul acesta daca politistii, procurorii si judecatorii isi faceau treaba si ii opreau pe politicieni de la inceput. Dar, si Justitia, si Politia, si Serviciile le-au fost complici timp de 26 de ani. Au furat toti, impreuna, acesta e Adevarul!

In aceste conditii, vi se pare normal ca iubitul dvs partener, presedintele Iohannis, „face” Justitie, Politie si Securitate cu aceeasi oameni care au fost ieri parte la hotie cu cei pe care azi ii incatuseaza? Ne garantati dvs ca, daca dna Kovesi aresteaza toti politicienii, cei din sistemul de Justitie nu vor mai lua spaga, ca sa nu ii vada pe unii sau sa ii scape pe altii?

Vreti sa stiti de ce nu se va opri coruptia in Romania? Pentru ca nu se face ordine asa cum trebuie in TOT sistemul de Stat. Pentru ca toate institutiile acestea, care erau platite sa ne pazeasca in ultimii 26 de ani, trebuie ele, mai intai, sa isi admita greselile si, mai ales, coruptii. Ati vazut asa ceva intamplandu-se?

Facand mare spectacol cu spagarii din politica, in fapt SRI, Politia, DNA, DIICOT, intreaga Justitie, isi acopera, asemeni doctorilor, malpraxis-ul. I-am platit sa opreasca hotii, dar ei s-au imbatat si imbuibat cu ei. Iar acum fac doar Justitie politica, doar nu or fi fraieri sa se aresteze intre ei…

Vreti dovezi? Sa va spun despre politistii care au „mutat” trecerea de pietoni, peste noapte, ca sa iasa victima de vina? Despre alcoolemia luata dupa 2 zile, ca sa fie protejat fiul unui „sef” local? Despre bietul politist pus de sefi sa manance Procesul Verbal intocmit cui nu avea „voie”? Despre procurorul care a pus un escroc dovedit sa declare ca 18 afaceristi au facut evaziune pe facturile lui, desi respectivii habar nu aveau ca sunt false? Sau despre faptul ca nu ii ancheteaza nimeni pe directorii de spitale care au primit ordin sa lucreze cu Hexifarma, firma acoperita a unuia dintre Servicii?

Nu e nevoie de dovezi! Romanii stiu multe astfel de cazuri, le traiesc, le patesc. Zi de zi! Nu prea au nevoie sa li se arate, care-s hotii, care-s vardistii, ca ii vad ei prea bine.

Cu toate acestea, dvs tineti sa ne spuneti ca DNA face totul bine, ca romanii nu stiu sa voteze si ca solutia perfecta pentru noi este omul care predica: „Mein Party, Mein Reich!” Sunteti, insa, dispus sa ne garantati si ca spagarii din Justitie, Politie si Servicii s-au calugarit si si-au dat vilele la saraci?

senator Cristian Bodea
Bucuresti, 15 august 2016″

LĂSAȚI UN MESAJ