Poliția rutieră a făcut ”ravagii” printre șoferi în Caraș-Severin

352

Nu mai puțin de 370 de sacțiuni contravenționale au aplicat polițiștii rutieri cărășeni, în trei zile de la sfârșitul săptămânii trecute. Sancțiunile se ridică la suma de peste 101.000 de lei, 250 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reţinute, totodată, 23 de permise de conducere.Timp de trei zile, 39 de poliţişti rutieri și 24 de ordine publică au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

În zilele următoare, polițiștii vor continua acțiunile specifice atât pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

În afară de depășirea limitei legale de viteză, care sunt foarte populare printre conducătorii auto, alte evenimente asimilate contravențiilor sau infracțiunilor rutiere sunt legate de accidente, conducere fără permis, acte false sau expirate, părăsirea locului accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ