Poliția Locală a ieșit la vânat de fumători. 5 amenzi chiar în prima zi!…

332

Polițiștii locali au aplicat, în cursul zilei de 17 martie 2016, un număr de cinci sancțiuni persoanelor care nu au respectat prevederile Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Astfel, doi bărbați care au fost depistați fumând la locul de joacă pentru copii din Parcul Carmen Sylva, în apropierea echipamentelor instalate pentru micuți au fost sancționați cu câte 100 lei, o a treia persoană fiind sancționată după ce a fost depistată fumând în incinta Pieței agro-alimentare Iosefin.
Un alt bărbat a fost sancționat după ce a fost depistat fumând în Parcul Zurich, în locul destinat copiilor, iar un altul a fost depistat și sancționat după ce a fost surprins fumând în sala de așteptare a Gării de Nord Timișoara.
Nerespectarea  de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere.

LĂSAȚI UN MESAJ