Poliția a detonat un pachet suspect luni dimineața lângă gara din Elizabeth, statul New Jersey-VIDEO

112

Incidentul are loc după ce SUA au fost zguduite la sfârșitul săptămânii trecute de trei atacuri, între care o explozie produsă sâmbătă noaptea în care au fost rănite 29 de persoane în Manhattan și un atac cu armă albă într-un centru comercial din Minnesota în care au fost înjunghiate nouă persoane.

Cinci persoane au fost reținute duminică seara în legătură cu atacul de sâmbătă asupra cartierului Chelsea din New York.
Conform presei, cei cinci suspecți ar fi fost arestați la bordul unui vehicul care circula pe Belt Parkway, o autostradă ce trece la sud de districtul Brooklyn. Mașina tocmai depășise podul Verrazano, care leagă districtul Staten Island de Brooklyn.
Biroul FBI din New York a indicat, pe contul său de Twitter, ca a reținut un vehicul în legatură cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea și a asigurat că „nimeni nu fusese inculpat”.
Intervievat de AFP, un purtător de cuvânt al poliției din New York a refuzat să confirme aceste arestări, indicand doar că „ancheta continuă”.

Potrivit unor imagini postate pe YouTube, mai multe blindate au fost scoase in stradă.
În Elizabeth, un oraș la sud de Newark, în New Jersey, doi bărbați care căutau duminică seara într-un coș de gunoi din apropierea gării au găsit un pachet suspect care conține ceea ce părea a fi o bombă, a afirmat primarul Christian Bollwage.
Bărbații au anunțat poliția după ce au vazut ‘fire și o țeavă’, le-a spus Bollwage jurnaliștilor. O dronă a geniștilor a stabilit că pachetul ‘ar putea conține o bombă’ și o echipă de geniști a FBI a mers la fața locului.

O explozie puternică a fost auzită luni în apropiere de gară, a informat NBC News. Primarul Bollwage a confirmat pe Twitter ca poliția a detonat pachetul suspect. Traficul feroviar a fost suspendat în gară din Elizabeth pe timpul anchetei, au informat autoritățile.
Un purtător de cuvânt al FBI din Newark, Mike Whitaker, a declarat ca agenții cunosc situația din Elizabeth. ‘Noi răspundem solicitărilor partenerilor noștri locali’, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

sursa: http://www.aktual24.ro/teroare-la-new-york-o-noua-explozie-intr-o-gara-blindatele-au-fost-scoase-in-strada-video/

LĂSAȚI UN MESAJ