Politehnica Timişoara va participa în Liga 2 în sezonul 2022-23

36

O veste veselă și tristă în același timp vine să mai atenueze necazul drukerilor poliști de la noi din Banat. Se știe că echipa studențească a abordat campionatul încheiat cu destulă lejeritate și cu un lot nu foarte competitiv. Un șir de rezultate slabe au accelerat degringolada echipei. Toate acestea coroborate cu multe greșeli și cu multă neșansă au dus la căderea echipei Politehnica în eșalonul al treilea.

Dar așa ca și cu un alt prilej mai îndepărtat Politehnica a fost salvată de generozitatea celor de la Uzina Dacia de la Pitești și acum a apărut un pic de speranță. Sigur că ar fi fost mai potrivit ca echipa de suflet a studenților să fi rămas în liga a doua prin propriile puteri dar e bine și așa. E un fel de a spună. De fapt nu prea e bine deloc din punct de vedere sportiv. Din nou timișorenii sunt salvați de alții și de mult noroc nesperat.

Conducerea clubului anunță evenimentul ca o mare reușită. Chiar dacă nu este deloc o reușită măcar sportivii ce vor forma noua echipă primenită vor evolua în continuare în liga secundă.

„ Un număr de 15 cluburi care au participat în primele două eşaloane, în sezonul 2021-22, au primit Certificatul pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2, pentru sezonul 2022-23. ̧ se numără printre acestea.”

Iar mai apoi este citată Administrația de Licențiere a federației Române de fotbal:

„Informare privind soluționarea cererilor de acordare a certificatului pentru participarea în Campionatul Național Liga 2

Au primit Certificatul pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2, pentru sezonul 2022-2023, următoarele cluburi (participante în Liga 1 și Liga 2 în sezonul 2021-2022):

1. Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
2. Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte
3. Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu
4. Asociaţia Fotbal Club Unirea Constanţa
5. Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc
6. Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
7. Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
8. Fotbal Club Metaloglobus București SA
9. Fotbal Club Unirea Dej
10. Societatea Comercială Fotbal Club Ripensia Timişoara SA
11. Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara

Următoarele cluburi au obținut Licența de Liga 1 și, implicit, Certificatul pentru participarea în Liga 2, 2022-2023:
1. Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
2. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
3. Clubul Sportiv Concordia Chiajna
4. SC Dinamo 1948 SA

Pentru cluburile participante în Campionatul Național Liga 3 2021-2022, procesul pentru obținerea Certitificatului de participare în Liga 2, 2022-2023, este în curs de desfășurare.”

LĂSAȚI UN MESAJ