Politehnica Timișoara se impune doar în meciuri amicale

31

Profitând de pauza din campionat, alb-violeţii au disputat un joc amical pe arena „Ştiinţa” cu Avântul Periam, ultima clasată din Seria a 8-a a Ligii 3. Testul s-a încheiat cu scorul de 5-2 (5-1) în favoarea Politehnicii prin golurile lui Zaluschi, Rogosić (jucător aflat în probe), Ignea şi Gerbi. Pentru oaspeţi au marcat Gaşpar şi Ologu, ambii în urma unor lovituri de pedeapsă.

Antrenorul Nicolae Croitoru a urmărit cu această ocazie şi doi fotbalişti din afara clubului: Stefan Vukoje (cetăţenie engleză, mijlocaş ofensiv – lateral şi central, 20 ani, ex-Brighton U23) şi Balsa Rogosic (muntenegrean, atacant 25 ani, FK Zeta Golubac).

Partida de verificare a început pe o ceaţă densă. Scorul a fost deschis rapid, în minutul 2, de Adrian Zaluschi, cu un şut de la distanţă, uşor deviat de portar. În minutul 21 Periamul putea egala după un penalty, dar Alex Gaşpar, jucător format în academia noastră şi împrumutat alături de David Periat la oaspeţi, a ţintit bara din dreapta lui Păduraru. Mingea i-a revenit şi s-a ridicat fanionul de margine. Politehnica a marcat apoi de două ori în două minute, prin Rogosic (min. 28) din careu după centrarea lui Sofran, respectiv prin Ignea (29) – şut de la distanţă. Alin Ignea avea să facă 4-0 la două minute distanţă, dintr-o fază fixă de această dată.

În minutul 36 oaspeţii au beneficiat de un nou penalty, fructificat de această dată de Gaşpar, cu un şut în dreapta portarului. Erik Gerbi (43) a stabilit scorul pauzei, cu o reluare din apropiere la mingea servită de Ignea.

Echipa timișoreană a schimbat la pauză întreaga echipă. În repriza a doua a mai fost marcat un singur gol. Periamul reuşind golul 2 tot dintr-un penalty, în urma unui fault „mutat” în careu. Marcato: Ologu (min. 72).

Serediuc, Harrison şi Oanea au lipsit din motive medicale, în timp ce Daniel Benzar e în continuare absent nemotivat. Pentru alb-violeţi urmează partida de campionat, din deplasare, cu FC Braşov, joc programat sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 12.30 (televizat).

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – D. Radu, Zaluschi, Ignea, Vukoje – Rogosić, Gerbi (prima repriză). Murariu – Moțiu, Bocșan, Prodan, D. Bot – Hațegan, D. Olariu, Lazăr, Costea – Bîrnoi, Ursu (repriza secundă). Antrenor: Nicolae Croitoru.
Avântul Periam: Bîlc – Buzdugan, Petric, Artimon, A. Ciobănică – Mînecan, Gașpar – Viașu, Gălățan, Mager – Chistrugă. Au mai intrat: Holca – Tămaș, Siminiceanu, Iovanov, Bode, Periat, Olteanu, Grimmer, Dan Denis, Ologu. Antrenor: Cosmin Mînecan.

„A fost un joc de antrenament, am încheiat o săptămână în care am încercat să reglăm anumite probleme din joc. Unele ne-au ieşit, unele nu. Am vrut să vedem şi jucătorii care nu au evoluat până acum, să le dăm şi lor minute să joace. Au venit şi doi jucători din Academie (n.r. Denis Bot n. 2003 şi Daniel Olariu 2004) să-i vedem la joc, ei se pregătesc cu echipa de două săptămâni… Am înscris cinci goluri însă cred că mai este mult de lucrat, cel puţin la ce înseamnă jocul în treimea adversă. În jocurile de până acum nu ne-am creat foarte multe situaţii de gol, nu aducem suficienţi oameni în atac. Parcă aş spune că nici nu ne asumăm şutul la poartă. Însă sperăm să remediem. Jocul de la Braşov este foarte important şi vă daţi seama că suntem cu toţii preocupaţi să reuşim un joc bun şi în special un rezultat bun”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Sunt doi jucători care s-au pregătit săptămâna aceasta cu noi, astăzi i-aţi văzut şi la joc, sunt jucători interesanţi. Rămâne ca săptămâna viitoare să facem o analiză şi vom decide ce se va întâmpla în privinţa lor”, a precizat „principalul” alb-violeţilor despre cei doi jucători aflaţi în probe.

Cosmin Mînecan (antr. Periam): „Până la urmă am jucat cu o echipă de nivel superior, împotriva unei echipe bune de Liga 2. Le mulţumim pe această cale că ne-au invitat. Iar noi, chiar dacă avem marţi o etapă pe care o rejucăm, nu avem cum să refuzăm o invitaţie din partea echipei fanion a oraşului. O primă repriză în care scorul până la urmă este oarecum normal, s-a văzut diferenţa de valoarea. Dar până la urmă noi ne-am urmărit obiectivul, să ne facem antrenamentul şi să ne pregătim de jocul de campionat care urmează, cu Cermei. Din cauză că atunci când trebuia nu a venit ambulanţa, am făcut toate demersurile pentru a se rejuca meciul şi până la urmă s-a reprogramat. A venit cu întârziere, am făcut dovada că maşina s-a stricat pe drum, la Şandra… până la urmă am avut câştige de cauză. Ne aşteaptă un meci tot cu o echipă din subsolul clasamentului. Sperăm să ne revenim şi noi, pentru că din păcate nu aducem puncte şi situaţia nueste una roz la Periam din cauza rezultatelor. Dar mergem înainte şi sperăm să redresăm situaţia cât mai repede”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ