25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Politehnica învige categoric în primul meci din play-out

Alb-violeţii au început cu un succes categoric play-out-ul Ligii 2. Politehnica Timişoara a învins-o pe Dunărea Călăraşi cu 3-0, prin reuşitele lui Denis Radu, Rareş Lazăr şi Octavian Ursu, şi a urcat pe locul 4 al Grupei A. Este totodată şi cea mai clară victorie a echipei noastre în acest sezon.

Jocul de pe stadionul „Ştiinţa” a fost dominat, conform aşteptărilor, de către elevii lui Nicu Croitoru. Prima şansă importantă a partidei a culminat cu deschiderea scorului. În minutul 13 Ursu a centrat excelent din partea stângă iar Denis Radu a punctat cu o lovitură de cap în dreapta portarului, în ciuda opoziţiei lui Costache. Aceasta este prima reuşită oficială la seniori pentru tănărul crescut de Poli şi născut în anul 2003.

Din minutul 31 tabela indica 2-0 pentru echipa timișoreană. Vukoje, aflat la primul meci ca titular, i-a pasat lui Ursu, care a oferit un nou assist. De această dată pentru Rareş Lazăr, care şi-a deschis şi el „contul” alb-violet cu un şut pe jos şi tot în dreapta lui Costache. Prima parte s-a încheiat cu o reluare a lui Ignea peste buturi din poziţie bună.

Oaspeţii, cu o garnitură foarte tânără, care a ameninţat doar la faze fixe, preferând în rest să se apere organizat, puteau totuşi să reducă din diferenţă în minutul 54. Atunci, în urma unui corner, Calu a lovit mingea cu capul în cros şi aceasta a izbit stâlpul din dreapta lui Păduraru. Scorul final a fost stabilit însă cinci minute mai târziu, când Ignea a centrat după o pătrundere pentru Tavi Ursu, a cărui lovitură de cap l-a învins pentru a treia oară în meci pe goalkeeperul Costache. Până la final alb-violeţii şi-au mai trecut în cont şanse bune de mai înscrie, prin acelaşi Ignea (min. 61) şi Rogosic (68 şi 78).

Cu aceste trei puncte Politehnica a urcat pe poziţia a 4-a a Grupei A de play-out, cu 24 de puncte, la egalitate cu CSC Şelimbăr (locul 5, de baraj). Săptămâna viitoare e pauză în Liga 2 iar alb-violeţii vor onora invitaţia de a disputa jocul de deschidere al noii arene din Giuleşti. Jocul cu Rapid va avea loc sâmbătă, 26 martie!

Politehnica: Păduraru – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – D. Radu (83, Andrei), Lazăr (83, Iamandache), Ignea, Vukoje (76, Bîrnoi) – Gerbi (63, Rogosic), Ursu (76, Sîntean). Pe bancă: Devenish-Meares – Oanea, Plumbuitu şi D. Olariu. Antrenor: Nicolae Croitoru.
Dunărea Călărași: Costache – M. Drăghici, Țenea (cpt.; 76, Condei), Leca, M. Lupu (87, Primaru) – Vultur (87, Tătaru), Calu – D. Grigore, Coleașă, Moise – Blidar. Pe bancă: I. Alexandru – R. Vasile. Antrenor: Marius Păun.

*Cu ocazia acestui joc clubul şi-a continuat acţiunile din cadrul CAFE – Week of Action. Ieri, o parte dintre jucătorii noştri i-au vizitat pe beneficiarii fundaţiei „Pentru Voi”, care ne-au încurajat azi dintr-o mini-tribună de pe „Ştiinţa”. De asemenea, alb-violeţii au pătruns pe gazon alături de puştii de la ACS Ambasadorii Speranţei. Aceste acţiuni au menirea de a-i apropia de arenele sportive pe tinerii cu dizabilităţi şi de a sprijini incluziunea socială.

„O victorie, trei puncte, cu un adversar, care, cu tot respectul, la momentul acesta trece printr-o perioadă dificilă. Cu siguranţă că ne-am fi dorit să marcăm mai mult, mai ales în repriza a doua, pentru că aveam şi linişte. Ne-am şi creat câteva situaţii pe care le-am ratat destul de uşor…”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Au avut o lovitură de cap în bară în repriza a doua, o minge pe care am tratat-o foarte superficial la o lovitură de colţ, şi au mai avut o situaţie, tot creată de noi până la urmă, căci a fost o pasă de la noi. Lucruri care sunt consecinţa relaxării, pentru că exista şi pericolul ăsta, să tratăm jocul superficial. Nu a fost cazul. Dar poate am devenit puţin mai lejeri în repriza a doua, când puteam să înscriem mult mai mult”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor cu referire la jocul de azi de pe „Ştiinţa”.„Ne-a dat liniştea necesară să pregătim jocul de la Csikszereda în perioada următoare de două săptămâni”, a concluzionat Nicolae Croitoru.

Din lotul de meci au absentat Ioan Mera şi Adrian Zaluschi (accidentaţi).

Cu prilejul „pauzei internaţionale”, care se aplică din acest sezon şi la nivelul Ligii 2, echipa noastră va disputa un amical special cu FC Rapid – meciul de inaugurare al noii arene a giuleştenilor – în data de 26 martie. „Este în primul rând foarte important, cele două galerii sunt înfrăţite şi cred că va fi un lucru deosebit. Pe de altă parte, ţinând seama că şi în lotul nostru sunt destul de mulţi jucători tineri, cred că este o experienţă din care nu au decât de câştigat. Genul acesta de jocuri îi ajută să se dezvolte. Pe de altă parte aş spune că este un test care ne ajută să pregătim meciurile următoare”, a mai spus „principalul” Politehnicii.

Marius Păun: „Noi traversăm o perioadă foarte dificilă, suntem într-o perioadă de reconstrucţie a echipei, cu foarte mulţi copii, după cum aţi văzut şi dumneavoastră. Mulţi juniori, din pepiniera clubului. Avem şi o interdicţie la transferuri, deci foarte multe probleme la acest club. Dar mergem înainte, avem mare încredere în aceşti copii şi pe viitor sperăm să avem şi rezultate mai bune”.

„Am discutat cu conducerea clubului, se merge pe aceeaşi formulă. Încercăm să aducem acum şi noi câţiva jucători, să facem o echipă competitivă pentru Liga 3. Deja am început să vorbim cu câţiva jucători şi începând din ultima etapă să vină la clubul nostru”
„Asta vorbeam şi cu staff-ul, un gol poate-i descătuşează, îi ajută puţin la moral, dar chiar au fost două-trei situaţii foarte bune, dar asta e, suntem la început, sunt câţiva care au avut ocazia să marcheze. Sunt jucător foarte tineri, timoraţi probabil, au emoţii, e saltul prea mare de la U19 la Liga 2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cu un stat îngropat în datorii, 2025 se anunță un an teribil pentru români

București. Taxe și impozite mai mari de așteaptă anul viitor, după alegerile parlamentare și prezidențiale, conform experților în economie. Guvernul nu a reușit să...

Timișorenii ajung în valuri la Urgențe din cauza caniculei

Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Cei mai mulți dintre pacienții care au avut...

Citește și :