Politehnica a trecut primul hop din Cupa României

71

Handbaliștii timișoreni s-au calificat la pas în sferturile de finală ale Cupei României. Politehnica Timișoara a învins-o pe blazata CSU Suceava cu 39-30 miercuri după-amiaza.

Misiune extrem de facilă pentru violeți în startul Cupei României, ediția 2017-2018, la handbal masculin. Cu o tragere la sorți favorabilă, bănățenii au primit o mână de ajutor și de la adversari. Sucevenii nu și-au pus prea multe speranțe în acest joc și au trimis la Timișoara o garnitură fără cei mai buni cinci jucători. Mai mult, moldovenii au făcut rabat de orice pregătire a jocului deplasându-se cu trenul în ziua meciului, reîntoarcerea acasă având loc tot cu CFR-ul, imediat după încheierea partidei.

În aceste condiții Poli a câștigat la pas partida din turul I al Cupei. A fost 39-30 (21-14) în condițiile în care căpitanul Cristi Fenici a absentat, iar alți patru titulari au stat pe bancă. Au primit mai multe șanse oamenii cu minute puține și unul dintre aceștia a fost cel evidențiat. Extrema Denis Neamțu a marcat șase goluri, lider al golurilor în tabăra lui Poli.

”Sunt mulțumit de atitudinea băieților. Cei care au intrat au jucat bine, în special Neamțu. Am menajat patru jucători pentru că ne-am gândit la meciul mai important ce urmează, cel cu Călărași, în această lună aglomerată”, a concluzionat antrenorul Pero Milosevic.

Politehnica: Neamțu 6 goluri, Ștefan 6 goluri, Hrimiuc 4 goluri, Păiuș 4 goluri, Lasica 4 goluri, Krsto Milosevic 3 goluri, Vuk Milosevic 3 goluri, Santeiu 3 goluri, Cîmpan 2 goluri, Uruianu 2 goluri, Șania 2 goluri.

Violeții așteaptă tragerea la sorți de săptămâna viitoare pentru sferturile de finală programate la jumătatea acestei luni. Până atunci, studenții mai au un test foarte important în Liga Națională, duminică acasă cu Dunărea Călărași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ