13 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Politehnica a fost scoasă din Cupă de loviturile de departajare

Politehnica a avut parte de o nouă seară importantă pe „Dan Păltinişanu”. A fost nevoie de prelungiri pentru a se decide echipa care merge în semifinale. Cu scor alb la capătul timpului regulamentar, încheiat de echipa noastră în inferioritate numerică după eliminarea lui Tavi Ursu, precum şi la finele reprizelor suplimentare de prelungiri, soarta calificării a fost tranşată la lovituri de departajare. FC Argeş a fost mai exactă şi s-a impus cu 5-4.

Apropierea sărbătorii Centenarului a adus un echipament nou pentru băieţii noştri. Tricourile cu dungi alb-negre orizontale au fost purtate în premieră în cinstea începuturilor Politehnicii.

Jocul a debutat cu poliştii montaţi mai mult în defensivă. Raynov a avut după câteva minute şansa unui şut din careu, dar a reluat mult peste buturi. După o perioadă de tatonare, alb-violeţii au urcat mai mult în terenul advers şi Oanea (min. 22) a semnat prima şansă importantă, cu un şut din afara careului, respins de F. Croitoru. Peste două minute, Raynov a trimis slab din poziţie bună, tot din interiorul careului după o centrare. Apoi imediat la poarta cealaltă Lazăr l-a copiat după o lovitură de colţ întâmpinată cu urale de public. Peste alte patru minute s-a consemnat cea mai mare ocazie a primei părţi, când Păduraru a respins lovitura de cap trimisă de Said Ahmed din apropiere. La împlinirea unei jumătăţi de oră Ursu putea sparge gheaţa pentru echipa noastră. Plecat de la limita ofsaidului însă, voleul său a fost prea moale pentru a-l păcăli pe portarul argeşenilor.
Repriza secundă nu a început cu o veste bună pentru elevii lui Nicolae Croitoru, Cristi Scutaru fiind înlocuit cu Bocşan din cauza unei accidentări. Au urmat minute fără ocazii importante, până la şansele lui Said Ahmed (69). Acesta a trimis în plasă după o minge scăpată de Păduraru, dar s-a acordat fault la portar după ce goalkeeperul nostru a avut a doua intervenţie. Apoi acelaşi Said a reluat de puţin pe lângă poartă cu capul dintr-o centrare din banda dreaptă. Echipa noastră a rezistat bine şi a avut oportunităţi de contraatac, dar în minutul 90, la o fază în terenul advers Octavian Ursu a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost prin urmare eliminat, considerându-se că a intrat mai dur la Tofan. Jocul nu a fost decis după cele 90 de minute clasice şi s-a intrat astfel în reprizele de prelungiri.

Reprizele „extra” au început bine pentru Politehnica, Zaluschi trimiţând un şut bun, respins greu de Flavius Croitoru peste buturi în minutul 92. Apoi echipa noastră a fost mai mult masată în propriul teren, dar a rezistat admirabil până la finalul secvenţelor suplimentare de joc şi astfel s-a ajuns la „loteria” loviturilor de departajare. Un singur jucător a ratat la seria penalty-urilor, Claudiu Pamfile având ghinion, căci execuţia sa a lovit bara. Politehnica părăseşte Cupa după un parcurs frumos şi având mereu susţinerea unui public superb. Urmează sâmbătă duelul pe puncte cu Astra la Giurgiu

Filmul loviturilor de departajare:
1-0 Zaluschi; 1-1 Latovlevici;
ratare Pamfile; 1-2 Işfan;
2-2 Lazăr; 2-3 Arias;
3-3 Bocşan; 3-4 Viana;
4-4 Bîrnoi; 4-5 Fatai.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (53, Bocşan), Pamfile – D. Andrei (59, Bîrnoi), Ignea (106, D. Radu), Lazăr, Oanea (87, Oanea) – Ursu, Gerbi. Pe bancă: Murariu – Haţegan, D. Olariu. Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Argeş: F. Croitoru – Telcean (46, Tofan), Piţian (90+4, Joao Miguel), Boldor, Latovlevici – Viana, Mezza Colli (cpt.) – Raynov, Teles (46, Arias), Palic (46, Işfan) – Ahmed (75, Fatai). Pe bancă: Greab – Muşat, I. Şerban, Honciu. Antrenor: Andrei Prepeliţă

Nicolae Croitoru:
„Nu a fost să fie, noi ne-am fi dorit să mergem mai departe. Mai ales că este şi această sărbătoare a clubului, una deosebită – 100 de ani de la înfiinţare – şi cred că dacă am fi reuşit o calificare în semifinale ar fi fost o contribuţie deosebită din partea noastră.
(Eliminarea lui Ursu) Sigur că a contat în economia jocului. A trebuit să depunem un efort mai mare. Nu am mai avut forţă de atac. Sigur, consumul a fost unul destul de mare. Mai ales că peste trei zile ne aşteaptă un joc foarte dificil la Astra.
Faptul că nu am primit gol 120 de minute, mai ales că mai mult de 30 de minute am jucat cu un om în minus, cred că demonstrează că din punct de vedere defensiv jocul a fost destul de bine gândit. Cred că, şi sper să nu mă înşel, dacă ne gândim la raportul ocaziilor de gol, şi acolo am stat destul de bine, pentru că am avut în prima repriză trei situaţii bune de a înscrie şi cred că am mai avut încă una în repriza a doua. Din păcate am pierdut la penalty-uri…”

Andrei Prepeliță:
„Când controlezi jocul de asemenea manieră nu cred că a fost un chin. A fost pentru Poli să se apere atâta timp şi să alerge după minge. Nu am avut norocul de a marca mai repede, dar la final s-a făcut dreptate… Cupa României e altă competiţie, s-au produs anumite surprize şi poate şi presiunea unei semifinale a apăsat pe umerii jucătorilor. Dar şanse de gol şi ocazii am avut destule, doar că nu am fost suficient de lucizi în faţa porţii
Cu Botoşani presiunea nu a fost aşa de mare, acum jucam pentru a ajuns în semifinale după atâta timp. Probabil ne-a făcut să nu fim destul de clari. De 20 de ani suntem obişnuiţi să jucăm în toate zilele de sărbătoare… suntem profesionişti. Nu sărbătorim, mergem pe drum, ne aşteaptă un meci greu în campionat…
Vrei nu vrei, când ajungi în semifinale, gândul te duce la o finală şi acolo se poate întâmpla orice”

Alte subiecte :

Citește și :