Poli ratează restartul Ligii I, eșec cu Voluntari pe Dan Păltinișanu FOTO

119

ACS Poli a pierdut primul joc oficial al anului, 1-2 acasă cu FC Voluntari într-un veritabil derby al echipelor din subsolul clasamentului.

Echipa Timișoarei a pornit cu stângul în anul 2016, un eșec ce va conta în ecuația retrogradării. Violeții au pierdut meciul inaugural al anului, 1-2 cu FC Voluntari după ce au evoluat 30 de minute în inferioritate numerică după eliminarea lui Suarez. Trupa lui Florin Marin rămâne pe locul 11 însă ecartul față de urmăritoare s-a micșorat.

O primă repriză modestă în ceea ce privește situațiile de poartă. Niciuna dintre cele două echipă nu a părut că vrea să își asume vreun risc. În aceste condiții primul șut pe spațiul porții l-am notat în minutul 29, autor Pisas. Până la pauză am mai notat lovitura de cap a lui Cânu prinsă de Bornescu, iar la poarta adversă Iorga a fost blocat în 6 metri de Belu.

Antrenorul Florin Marin a fost obligat să facă din minutul 33 prima modificare după ce Melinte s-a accidentat. Noul intrat Suarez a și văzut cartonașul galben după patru minute, moment ce avea să cântărească greu în economia partidei.

Poli a început mai hotărâtă partea secundă și Belu a avut prima oportunitate în minutul 48, lovitura sa de cap a fost prinsă de Bornescu. Replica oaspeților a venit de la ivorianul Kone, minutul 56, șutul său a fost parat de Smaranda. Doar 30 de minute a rezistat în teren Suarez, mijlocașul lui Poli a făcut un fault inutil la mijlocul terenului și a văzut al doilea cartonaș galben.

În inferioritate numerică gazdele și-au creat două mari ocazii de a deschide scorul dar Belu a fost de fiecare dată neinspirat. În minutele 70 și 73 fundașul drepta s-a trezit singur cu mingea în fața porții adverse și nu a nimerit ținta niciodată. Voluntari a dat lovitura la prima situațiie de poartă, Rus a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri, în minutul 75.

Elevii lui Florin Marin s-au zbătut să marcheze golul egalizator însă nu și-a mai creat ocazii decât în final. În minutul 89, Cânu a fost blocat în careu de Bornescu. Pe un contraatac Voluntari a închis partida prin reușita lui Tudorie, 0-2, în minutul 90, deși două minute mai târziu Zicu a redus din diferență. Scor final 1-2 și bănățenii bat pasul pe loc după primul joc al mini-returului.

ACS Poli: Smaranda – Belu, Scutaru, Cânu, D. Popescu – Bărbuț (min. 84, Doman), Llorente, Melinte (min 33 – Suarez), O. Popescu – Zicu, Pisas (min. 60, Rajcomar).

LĂSAȚI UN MESAJ