Poli pierde la pas finala Cupei Ligii

144

ACS Poli se întoarce fără trofeu de pe Arena Națională, învinsă de Dinamo București cu 2-0 în finala Cupei Ligii. Timișorenii au trimis în teren o echipă cu mulți tineri, menajându-și titularii și energia pentru ”finala retrogradării” cu Pandurii de peste trei zile.

Ionuț Popa a rămas consecvent planurilor sale anunțate la începutul acestei săptămâni și s-a prezentat cu echipa secundă în finala Cupei Ligii. La fel cum a procedat și în semifinala de miercuri cu Astra, tehnicianul lui Poli și-a ținut pe bancă jucătorii importanți. Miza salvării de la retrogradare a depășit visul câștigării unui posibil trofeu și violeții s-au prezentat la finala cu Dinamo cu gândul la decisivele de săptămâna viitoare.

Bănățenii au cedat cu 0-2 în fața unui adversar cu mare foame de trofee. Antrenați de Cosmin Contra, dinamoviștii erau obligați să câștige cupa pentru a-și salva încă un sezon ratat. Au marcat de două ori în poarta lui Curileac și își trec în palmares a treia ediție a Cupei Ligii. ACS Poli rămâne cu cei 200.000 de euro cuveniți finalistei și cu un parcurs cu care și-a depășit cu mult condiția.

Slovacul Nemec a marcat ambele goluri ale învingătoarei, în minutele 6 și 26. O finală aflată la îndemâna bucureștenilor, care și-au creat detsule ocazii de a marca. Poli a contat în atac în debut, la capul lui Șeroni în minutul 2.

ACS Poli: Curileac – Hăruț, Șeroni, Bocșan, Novak (90 – Murariu) – Artean (57 – Soljic), Ignea – Fucek (57, Doman), Bîrnoi, Popovici – Drăghici.

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, Filip – May, Palic – Hanca (72, Busuladzic), Rivaldinho (62, Bawab), Nistor, Nemec (83, Tîrcoveanu).

Pentru ACS Poli urmează marți adevărata finală a primăverii, confruntarea cu Pandurii Târgu Jiu din antepenultima rundă. Aflate la egalitate de puncte împreună și cu Chiajna, cele trei formații își dispută locul 5 care asigură salvarea de la retrogradare. Locul 6 merge la baraj, iar poziția a 7-a aduce retrogradarea directă. Timișorenii susțin duminică o altă partidă decizivă în play-out, contra lui ASA Târgu Mureș.

FOTO: Agerpress

LĂSAȚI UN MESAJ