Poli e timidă pe piața transferurilor

197

ACS Poli și-a încheiat prima perioadă din pregătire și urmează jocurile de verificare. Trei portughezi vor testa violeții în duelurile amicale ce încep de sâmbătă.

Timișoara s-a întors cu un lot mai restrâns din cantonament deși asigurările date de conducători spuneau altceva. Prim-divizionara a rămas fără mijlocașul Fernando Llorente, unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Plecarea acestuia nu a putut fi blocată de șefii clubului pentru că acesta avea în contract o clauză ce îi permitea să accepte ofertele din străinătate.

”Llorente a plecat pentru că așa și-a dorit. A vrut să se întoarcă în Spania și a renunțat la 50% din ceea ce avea să mai încaseze de la noi. Avea o clauză în contracte care îi permitea să plece în cazul unei oferte de afară. Așa a fost făcut contractul. Mai sunt și alții care au astfel de clauze…”, a explicat președintele Sorin Drăgoi.

Cele 6 plecări ale iernii nu au fost deocamdată contrabalansate de șefii clubului. Au fost semnate prelungiri de contracte cu Doman, Bocșan dar și cu câțiva juniori, însă transferurile sunt în stand-by. ”Mai avem timp. Perioada de transferuri se încheie în 20 februarie. Nu vrem să mai aducem jucători doar de dragul de a aduce. Încercăm să mai aducem un jucător pe postul lui Llorente dacă găsim ce căutăm în condițiile noastre.

Sunt trei jucători portughezi cu care suntem în discuții și vor veni de joi să îi vedem la treabă. Vor fi testați de domnul profesor și dacă dau satisfacție semnăm cu ei”, a întărit directorul sportiv Rică Neaga.

Mediop se reîntoarce la Ripensia

Cert este că Poli a renunțat la Mediop, atacantul Ripensiei, pentru că plecarea lui Llorente a schimbat prioritățile pe lista de transferuri. La fel au căzut și celelalte variante cu Nicoliță, Mureșan, Răuță și alții. În schimb Poli l-a redescoperit pe Morariu, un junior aflat sub contract cu alb-violeții ce a evoluat în ultima perioadă în liga a patra din Germania: ”Ionuț Popa e mulțumit de el după această pregătire”.

Și în varianta actuală a lotului, poliștii sunt încrezători că echipa va evita retrogradarea. ”Avem omogenitate în echipă și avem tineri pe care să îi promovăm. Cred că vom rămâne în Liga I pe criterii sportive. Nu prea ne interesează ce fac alte cluburi. Personal nu cred că se va retrage vreun club, nici ASA și nici Pandurii”, au mărturisit conducătorii.

Decizia TAS – în martie

Speranțele de salvare sunt legate și de punctele pe care TAS-ul le-ar da înapoi. Lucru care nu se va întâmpla mai repede de o lună. ”Audierea a avut loc în 12 ianuarie și toată lumea a fost prezentă. Ni s-a transmis că rezultatul va fi anunțat până în 4 martie. Noi am vrea cât mai repede, dar mai repede de 2-3 săptămâni în niciun caz”, a încheiat președintele grupării.

Sorin Drăgoi a ținut să prezinte veniturile clubului Poli în semestrul al doilea al anului, respectiv perioada mandatului său. Gruparea bănățeană se laudă cu 2,71 milioane de lei din drepturi de televizare și 1,07 milioane lei din sponsorizări, ceea ce reprezintă grosul bugetului de venituri.

Amatorismul se plătește!

Ca și cum nu aveau destule probleme legate de datorii pe cap, bănățenii au mai primit una. Fostul fotbalist al lui Poli, bulgarul Sarmov le-a făcut o surpriză și s-a plâns la FIFA că nu a primit salariul până la finalul contractului, adică luna iunie 2016. Asta deși el a părăsit echipa cu 6 luni mai devreme.

”Suntem buni de plată. Îi vom plăti acestui jucător salariul pe 6 luni pentru că așa a știut conducerea de acum un an să încheie contractul cu fotbalistul…”, s-a plâns Drăgoi. Sarmov a fost fotbalistul lui Poli în turul stagiunii 2015-2016. In decembrie 2015, bulgarul a fost pus pe liber și se pare că șefii clubului de atunci nu au obținut toate semnăturile necesare pentru a încheia conturile.

Ca atare bulgarul a speculat lacuna administrativă și a cerut la FIFA plata salariului pe lunile rămase din contractul nesuspendat. În perioada respectivă Liviu Anton era președintele clubului iar după perioada sărbătorilor conducerea a fost preluată de Ioan Miculaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.