Poli e neînvinsă de două runde, 1-1 cu CFR

215

ACS Poli a obținut al doilea rezultat pozitiv al campionatului, 1-1 în compania CFR-ului Cluj. Elevii lui Ionuț Popa au adunat astfel nesperat patru puncte în această săptămână.

Prim-divizionara timișoreană a fost foarte aproape să dea din nou lovitura în Liga I, în săptămână în care a reușit o mare surpriză – victoria contra Craiovei. Alb-violeții au remizat cu CFR Cluj, scor 1-1, într-un joc al etapei a șasea. Un total de patru puncte pentru Poli care au ajuns astfel la borna de minus 10 puncte. ACS-ul pare să fi intrat în ritmul primei ligi, a reușit să lege două rezultate pozitive în compania unor formații bune ale campionatului.

Un 1-1 în compania CFR-ului poate fi considerat un rezultat echitabil pentru cei care au văzut desfășurarea ostilităților. Poli a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, perioadă în care a reușit să și deschidă scorul. În partea a doua CFR-ul a presat mai mult și în cele din urmă a reușit și egalarea. Gazdele au ratat victoria în final, atunci când au avut câteva situații foarte bune, în special prin Elek în minutul 80.

Gabriel Cânu a dechis scorul în minutul 37 cu un gol greu de înțeles de defensiva clujenilor. Stoperul bănățenilor a vrut să recentreze cu capul dintr-o poziție departe de poartă iar mingea l-a păcălit pe portarul oaspeților și a intrat în poartă. Două minute mai târziu Popovici a irosit golul de 2-0 cu un luft din 8 metri.

CFR-ul a fost mai periculoasă după pauză, odată cu intrarea atacantului Cristi Bud. Jucătorul ardelenilor a stat la majoritatea acțiunilor oaspeților și a reușit chiar să egaleze în minutul 71, cu o lovitură de cap la colțul scurt.

Până la ultimul fluier al centralului tabela a rămas nemodificată, 1-1, deși Elek a avut două excelente situații de a marca dar nu a fost inspirat. ”Nu e o perioadă prea bună pentru mine. Cred că nici cu poarta goală nu aș băga-o în poartă…”, avea să recunoască la final atacantul lui Poli. În replică Bud avea să nimerească bara porții Timișoarei în minutul 88.

ACS Poli: Curileac – Scutaru (min. 76, Elek), Cânu, Șeroni, Vădrariu – Artean – Bărbuț, Cârstocea, Croitoru, Vraciu (min. 54, Sorescu) – Popovici (min. 61, Mailat).

LĂSAȚI UN MESAJ