Poetul și disidentul anticomunist Dorin Tudoran, decorat cu ,,Steaua României” de președintele Johannis

56

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare a scriitorului Dorin Tudoran cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

Şeful statului i-a conferit lui Dorin Tudoran Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler în semn de „înaltă apreciere pentru determinarea cu care s-a opus regimului comunist, apărând libertatea, valorile democratice, drepturile şi libertăţile fundamentale”.

Dorin Tudoran, născut pe 30 iunie 1945, la Timişoara, este scriitor, ziarist şi analist politic. A absolvit Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti, în anul 1968. A emigrat în Statele Unite Ale Americii, în luna iulie a anului 1985, după câţiva ani de disidenţă şi o grevă a foamei de 40 de zile. A publicat mai multe volume de versuri şi de publicistică, multe dintre acestea fiind distinse cu premii în ţară şi străinătate.

În 2012, regizoarea Geanina Cărbunariu a pus în scenă spectacol „X milimetri din Y kilometri”, cu un scenariu care are la bază dosarul de la fosta Securitate a scriitorului Dorin Tudoran.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ