Podul Jiul s-a scumpit brusc. Primăria va plăti cu 1,6 milioane de lei lei mai mult

155

Construirea Podului Jiul s-a scumpit brusc. Autoritățile locale au ajuns la concluzia că proiectul va fi mai scump cu 1,6 milioane de lei. Noul deviz a fost aprobat, joi, de Consiliul Local Timișoara.

Studiul de fezabilitate pentru proiectul ”Construire Pod peste Bega –str. Jiul”, a fost aprobat, initial, la valoarea de 22,7 milioane de lei. Acum, investiția se ridică la 24,3 milioane de lei. Scumpirea vine după ce Guvernul a aprobat noile salarii minime din domeniul construcțiilor, dar și din exproprierile necesare pentru realizarea investiției.

”Un punct prioritar în programul de modernizare al municipiului îl constituie asigurarea legăturii în zona de nord a orașului, respectiv între strazile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu peste râul Bega. Având în vedere modernizarea pasajului CF strada Jiul – Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega. În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, supratraversând râul Bega la circa 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la circa 320 de metri amonte de Podul Traian, creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului”, aflăm din motivarea investiției.

Durata pentru execuţia lucrărilor este estimată la 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ