PNL vrea puşcărie în weekend! Pe când puşcăria în concediu?

500

PNL va lansa în dezbatere publică un set de măsuri alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate, menite să decongestioneze penitenciarele, printre care munca în folosul comunităţii, detenţia fracţionată, doar sâmbăta şi duminica.

Măsurile vin care vin în continuarea rezoluţiei prin care au respins amnistia şi graţierea, dar prin care şi-au asumat că vor promova măsuri care să decongestioneze situaţia din penitenciare.

Proiectul care va fi lansat în dezbatere publică prevede executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere electronică (brăţară) pentru infracţiuni de până la doi ani.

Pentru infracţiuni de până la trei ani, PNL propune: muncă în folosul comunităţii, executarea fracţionată, adică doar sâmbătă şi duminică, în centre special înfiinţate, altele decât cele actuale şi executarea pedepselor în regim mixt.

Măsurile alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate nu se aplică pentru infracţiuni comise cu violenţă, infracţiuni de servicu, corupţie sau infracţiuni conexe sau celor care au profitat de neputinţa fizică sau psihică a altor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ