21.2 C
Timișoara
luni 15 aprilie 2024

PNL Timiș, făcut praf de sus până jos! Alin Nica va fi ,,decapitat” din fruntea organizației locale zilele următoare

Alin Nica ar putea fi schimbat din funcția de președinte al PNL Timiș, o decizie urmând a fi luată marți, când a fost convocat Biroul Politic Național al PNL, au declarat surse politice pentru Adevărul. Nica nu este de acord cu o candidatură comună cu PSD la nivelul județului.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacționat, luni, după decizia coaliţiei de guvernare privind candidaturi comune, urmând ca la primărie și fie un candidat PNL, iar la Consiliul Județean un candidat PSD, pe Alfred Simonis, numind hotărârea „un dictat de la București”. Liberalul speră ca Biroul Permanent Naţional al PNL se va opune acestei decizii, subliniind că în mod „categoric nu va face campanie pentru Simonis”, pe care îl acuză de „atitudinea bolșevică, comunistă”. La primăria Timișoara ar urma să fie susținut Nicolae Robu.

Dictat de la Bucureşti

E o decizie greșită pentru PNL ca Alfred Simonis să fie candidatul susținut de PNL, care e pe locul 3 în sondaje. E trist pentru Timișoara și pentru Timiș să fie obievt de tranzacționare la talciocul politicii dâmbovițene și vă spun că spiritul Timișoarei nu va fi îngenunchiat, iar timișorenii în 1989 au luptat pentru o politică curată , transparentă și pentru șansa ca fiecare să lupte pe forțe proprii și să demonstreze că merită votul timișorenilor în alegeri. Ori exact acest lucru este negat filialei Timiș a PNL, iar întreaga filială este total nemulțumită de această perspectivă. Propunerea din partea coaliției va trebui validată în BPN unde mă voi bate pentru Timișoara și pentru Timiș. Voi rămâne consecvent valorilor de dreapta, liberale și foarte mulți timișoreni și timișeni nu sunt de acord cu această tranzacționare, combinație pe la spate”, a spus preşedintele PNL Timiş Nica, în cadrul unui interviu la DIGI 24.

Alin Nica a afirmat că se „luptă cu un dictat de la București”.

Mă lupt cu un dictat de la București. Timișoara nu acceptă dictatul de la București, dictatul sau dictaturi, cu ambele accente puse pe cuvintele acestea omonime. (…)Dictatura sau dictatul e o chestiune care ține de sovietici, de bolșevici, de cei care au răspândit comunismul în întreaga lume și da un fel de asemănare potrivită”, a spus Nica.

Nica: Critic atitudinea bolșevică, comunistă a lui Simonis

Alin Nica l-a acuzat pe Alfred Simonis de „atitudinea bolșevică, comunistă”.

Eu critic atitudinea bolșevică, comunistă a lui Simonis de a încerca să câștige o competiție la masa verde, pentru că nu are bărbăția să vină să lupte pe terenul electoral cu armele care ne stau la dispoziție tututuror și încearcă prin combinații de culise să acapareze Timișul și Timișoara, ori ele au spririt liber încă de dinainte de 1989 și nu va putea îngenunchia, tranzacționa ca la piață”, a spus Nica.

Vasile Dîncu, lider al Partidului Social Democrat (PSD) a afirmat, la Digi24, că nu Alfred Simonis și-a dorit neapărat această candidatură.

Nu îmi permit să discut ceea ce se întâmplă într-un alt partid. Ceea ce am observat eu în ședințele de coaliție de exemplu a fost un proiect comun pe care PSD și PNL l-au făcut pentru a câștiga împreună și noi și Timișoara și CJ. Sigur că relația dl. Nica cu conducerea centrală nu o cunosc , dar există proiectul din partea PNL și posibilitatea de a câștiga primăria Timișoarei , considerat obiectiv foarte important pentru PNL. Dl. Simonis nu-și dorește neapărat să candideze și dl. Simonis a primit oarecum acest proiect din partea partidului și ca președinte al filialei el în acest moment este președinte intermiar la Camera Deputaților, o funcție mult mai importantă decât cea pe care ar putea să o ocupe la Timiș. Deci nu de voința dl Simonis ține acest proiect. Este un proiect comun al PNL cu PSD, nu este dorința liderului nostru de Timiș”, a susținut Vasile Dîncu.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze totuși și dacă este tentantă oferta discutată cu Ludovic Orban, Alin Nica a răspuns: „Eu am mai spus și o repet, mă bat până la capăt pentru PNL, vreau să rămân în PNL, dar evident că dacă colegii mei aleg să se despartă de mine, eu trebuie să urmez calea liberală în continuare și calea unui proiect de dreapta”. „Categoric nu voi face campanie pentru Alfred Simonis și voi candida în continuare în Timiș”, a adăugat liderul CJ Timiș.

Alin Nica a susținut anterior că liderii coaliției PSD-PNL au  trecut peste voința liberalilor din Timiș prin desemnarea unui candidat comun la președinția Consiliului Județean Timiș în persoana șefului PSD Timiș, Alfred Simonis.

„În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal”, a scris, luni, Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PNL Timiş a afirmat că Timişoara şi întreg judeţul „vor rămâne de dreapta” şi speră că Biroul Politic Naţional al PNL se va opune decizie coaliţiei.

Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale.

PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoara un scor cu două cifre, de aceea preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș. Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive și să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru”, a adăugat Nica.

Coaliţia de guvernare a decis luni o alianță în judeţul Timiş, unde PNL va propune candidatul la Primăria Timişoara, iar PSD va propune candidatul la Consiliul Judeţean Timiş pentru alegerile locale din acest an.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, care își dorește un nou mandat în această funcție, a reacționat luni dimineață, în contextul deciziei Consiliului Naţional al PNL, care a aprobat Alianța cu PSD, afirmând că „nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord” .

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Marți, 16 aprilie, între orele 8-19 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Gavril Musicescu și Cercului. Lucrările fac parte din...

Colterm reia încălzirea

Având în vedere temperaturile exterioare scăzute, diurne și nocturne, prognozate pentru zilele următoare, începând de miercuri dimineața, 17 aprilie 2024, Colterm Timișoara va relua...

Citește și :