28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

PNL: o treime din candidați – oameni noi! Pentru Primăria Timişoara se merge însă pe mâna lui Robu

PoliticăPNL: o treime din candidați - oameni noi! Pentru Primăria Timişoara se...

PNL a anunţat luni că „își ia angajamentul” ca cel puțin o treime din numărul candidaților propuși la alegerile locale și parlamentare din 2016 să fie oameni noi, care să nu fi deținut funcții politice și administrative de prim-plan. Pentru Primăria Timişoara este însă susţinut actualul edil-şef Nicolae Robu.

Având în vedere, ţinând seama, remarcând, constatând… PNL enumeră, în rezoluția privind candidații susținuți la alegerile locale și parlamentare din 2016, de ce s-a luat această decizie – ca unul din trei candidaţi să nu fi avut vreo funcţie: „Partidul Național Liberal consideră acest demers reprezintă încă un pas spre înnoirea necesară a celor care reprezintă cetățenii și invită cu această ocazie celelalte formațiuni politice să procedeze similar”.

Care sunt candidaţii PNL pentru primării mari din ţară: actuali edili şi senatori

Conducerea PNL a validat, luni, candidaţii pentru primării mari din ţară – numai unul şi unul… nume cunoscute.

„La Alba candidăm în continuare cu primarul Mircea Hava, la Arad, cu primarul Gheorghe Falcă, la Bacău cu senatorul Dragoş Luchian, la Brăila, cu senatorul Cătălin Boboc, la Caraş Severin, cu Ioan Popa, la Cluj, cu primarul Emil Boc, la Dolj, cu Pavel Badea, la Galaţi cu Nicusor Ciumacenco, fost viceprimar în Galaţi, la Deva, cu primarul Petru Marginean, la Drobeta Turnu Severin, cu primarul Daniel Carjan, la Ploieşti, cu senatorul Andrei Volosevici, la Timişoara, cu primarul Nicolae Robu”, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga.

La Bucureşti rămâne de discutat susţinerea lui Cristian Buşoi la Primăria Capitalei, după ce acesta a folosit imagini de la tragedia din Colectiv – fapt care a stârnit controverse.

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a anunţat luni că liberalii vor propune adoptarea prin OUG a alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Citește și :