PMP va fi adevărata surpriză politică la alegerile din primăvară, promit liderii partidului

188

Toate partidele politice procedează ca urșii ieșiți din hibernare. După o iarnă lungă, acum ies din bârlog și se întind să se dezmorțească. Conducerea centrală merge prin filialele județene să mai vadă care este starea organizațiilor. Fac planuri, organizează și reorganizează, că doar anul acesta vor fi alegeri. La început, pentru Parlamentul aflat la Bruxelles, iar mai apoi, în funcție de acele rezultate, se mai ajustează ici-colo munca politică.

Conducerea PMP, în frunte cu Liderul Eugen Tomac, a avut o vizită de lucru regională în vestul țării pentru a se convinge la fața locului despre starea filialelor din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Se pare că rezultatul celor văzute este destul de bun, din moment ce optimismul conducerii este ridicat.

La conferința de presă din Timiș au luat parte, alături de Eugen Tomac, și Florin Remețean de la Arad, Mihaela Brate de la Hunedoara, Ionuț Popovici din Caraș-Severin și Cornel Sămărtinean, gazda locală.

Una din cele două teme atinse a fost stadiul pregătirilor pentru campania europarlamentară și pașii ce mai trebuie făcuți. Cu sloganul „Uniți în Europa” dânșii vor purcede la adunarea listelor cu cele 200.000 de semnături necesare de la susținători și cerute de lege pentru a depune listele de candidați. Termeneul limită este data de 18 martie. Partidul Mișcarea Populară este consecvent cu ce a promis mai demult și dorește ca în forurile europene să fie exponenții și a celor 4 milioane de români răsfirați peste hotare. Ca un exemplu, poate puțin știut este cazul Ciprului, cu circa 1 la sută din locuitori de origine română.
De aceștia nu prea are nimeni grijă din cei aflați la putere acum.

Pe listele PMP se vor regăsi oameni cu experiență politică și cu o reputație foarte bună. Aceștia trebuie să aibă capacitatea de a fi apărătorii intereselor românilor în raport cu alte puteri europene.

O altă preocupare a lui Eugen Tomac este de a îndemna toți moldovenii ce se află în România sau români ce au și cetățenia moldovenească să facă un minimal efort pentru a se prezenta la secțiile de votare pentru a participa la scrutinul de peste câteva zile.

Acesta este decisiv pentru a se stabili clar dacă parcursul Republicii Moldova este unul pro-european sau din nou se vor lăsa amăgiți de cei din răsărit. Este cunoscut blocajul lui Andrei Năstase din anii trecuți ce a fost oprit din cursa electorală cu pretexte puerile că ar fi făcut propagandă în ziua votului. Nimeni nu trebuie să mai vadă în Igor Dodon altceva decât este. Și anume o creație rusească.

Trebuie menționat că și la Timișoara se află o secție de vot pentru frații de dincolo de Prut.
Un alt punct al discursului politic al lui Eugen Tomac a fost unul foarte critic despre proiectul de buget încropit de PSD. Este total străin de realitățile românești, cum ar fi de exemplu faptul că la noi în țară doar 20 de procente din gospodării sunt racordate la sisteme de gaz. În plus, mii sau poate sute de mii de școlari străbat zilnic kilometri pentru a ajunge la o școală.

Toate aceste discrepanțe din realitatea românească, suprapuse peste discursul premierului, il fac pe liderul PMP să creadă că Viorica Dăncilă fumează pe ascuns înainte de a ieși în spațiul public. Și sigur nu sunt țigări legale din comerț, ci alte substanțe ciudate!

LĂSAȚI UN MESAJ