PMP și PSD se iubesc mai departe ca frații dar se mai șicanează uneori de parcă ar fi vitregi-video

236

Ieri a avut loc o sedință de Consiliu Județean foarte importantă pentru următoarea perioadă de timp. Poate cea mai importantă.

S-a votat bugetul CJT ce stabilește unde vor merge și ce sume de bani vor cheltui cei aflați în subordinea consiliului. Președintele Călin Dobra a și ieșit public și a arătat proiectul acestui buget. A fost făcut public și putea fi consultat de oricine.
Cine ar fi crezut că acest simplu exercițiu democratic (de a vota un proiect) va aprinde atâtea orgolii și va da prilejul atâtor discuții în contradictoriu.
După cum deja cei mai mulți au aflat proiectul de buget a trecut cu o majoritate oarecare. Împotriva logicii elementare, dar conform canoanelor politicii, vicepreședintele CJT Roxana Iliescu, a fost nevoită din considerente de ordin de la conducerea formațiunii sale să voteze impotrivă. Cu toate că a vut o contribuție serioasă la acest proiect. Dar conducerea partidului PMP a considerat că nu poate gira un „buget social” ei fiind un partid de centru dreapta. Poate și faptul că nu au fost consultați direct a supărat pe cineva.
Președintele filialei Timiș a PMP,  Cornel Sămărtinean, a adunat azi o echipă din cadrul partidului și s-a arătat deosebit de nemulțumit de amploarea comentariilor despre votul din CJT. Dânsul consideră că este falsă impresia că ar vrea să controleze partidul și impune cine cum să voteze. Partidul a luat o astfel de hotărâre. Decizia politică a aparținut filialei în totalitate. Ei fiind un partid de dreapta nu pot sustine un proiect ce în proporție de 60-70 la sută va merge pentru asistența socială. Un județ ce are sub 2 la suta șomajul nu poate să acorde atât de mult pentru chestiuni sociale. Nu se pot da sume uriașe pentru nemuncă.
Există un protocol de colaborare administrativă cu PSD ce nu este în pericol de a fi denunțat. Dar se vrea o mai largă consultare între membrii coaliției.
O altă nemulțumire punctuală este coantumul de bani ce vor merge pentru sprijinirea implementării a tot ce ține de Capitala Culturală Europeană. Pentru un proiect de asemenea amploare ce ne va defini ca oraș european banii alocați sunt infimi. Sămărtinean a promis că va verifica atent de ce sume a dispus municipalitatea Sibiu în perioada cân au fost de asemenea Capitală Culturală.
Drumurile județene sunt o altă nemulțumire majoră a PMP-ului. Se consideră ca starea lor este jalnică și ar trebui reabilitate mai multe și cu bani mai mulți.
Celebrul centrul de legume ce se va ridica undeva în vestul județului de asemenea a fost criticat ca find „într-o zona în care nimeni nu a auzit de legume”. Destul de curioasă acestă observație dacă se ține cont că Roxana Iliescu a cooperat la acest proiect. Se pare că la PMP nu prea se știe ce face unul sau altul din membrii. Chiar președintele Sămărtinean recunoaște că doar la partidele mari și puternice se reaspectă cutumele. „La partidele mici nu prea se respectă regulile”.
Cu toate că nu se vrea o suspendare a protocolului de cooperare cu PSD se consideră de conducerea că ar fi necesară o renegociere a acestuia pe noi baze ce să respecte dorințele electoratului. Va fi adus la zi pe noi principii mai normale de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ