Plouă în continuare și va fi și mai frig. Vezi de când!

1634

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare meteo de ploi însemnate cantitativ, care pot avea caracter torenţial, valabil până marţi, la ora 23.00. Ulerior, vremea se va răci destul de accentuat, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte.

Astăzi, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, mai ales în Banat și la munte. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat din sector sudic ziua, iar noaptea din nord-vest.

Meteorologii avertizează că de duminică, de la ora 16.00, până marţi, la ora 23.00, vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor şi al serilor, în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, vor fi căderi de grindină.

Potrivit meteorologilor, în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, estul şi centrul ţării, cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 de litri pe metrul pătrat, dar izolat cantităţile de apă vor fi de 40 – 50 de litri pe metrul pătrat.

Informarea meteorologică arată că în noaptea de marţi spre miercuri şi în cursul zilei de miercuri vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a ţării, la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar dimineaţa, mai ales în nordul şi centrul ţării, local se va produce brumă.

LĂSAȚI UN MESAJ