„Pledoarie pentru calitate în medicină românească” cu doctori din 31 de judeţe, la Timişoara

264

Vineri 2 martie, de la ora 14.30, comunitatea medicală din județul Timiș – medici de familie, medici specialiști de medicină internă, cardiologie, neurologie, psihiatrie, chirurgie etc., medici dentiști, cu susținerea Colegiului Medicilor Timiș și a UMF „Victor Babeș” Timișoara, organizează la sediul CMT, din str. Independenței nr.10 Timişoara, masă rotundă cu tema „Pledoarie pentru calitate în medicina românească”.

La eveniment participă medici din 31 județe ale României –  Harghita, Covasna, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Brăila, Dâmbovița, Călărași,Vâlcea, Albă, Dolj, Constanța, Buzău,Teleorman, Iași, Hunedoara, Bacău, Bistrița -Năsăud, Maramureș, Sibiu, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Mureș, Ialomița, Vaslui, Galați, Prahova și Cluj –

Dr. Claudia Iftode, preşedintele Societăţii Timiş de Medicină Familie, a explicat că, astfel, Colegiul Medicilor din România și Colegiul Medicilor Dentiști din România, împreună cu Ministerul Sănătății prin DSP județene și a Municipiului București, nu alte structuri paralele, au rolul determinant în creșterea calității serviciilor medicale și în managementul calității, pentru siguranță pacienților care accesează serviciile furnizorilor de servicii medicale de stat și în regim privat.

“În vederea rezolvării situației create de apariția Legii 185/2017 prin care Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)  s-a creat un cadru legislativ de a elabora politici de sănătate – cu care nu suntem de acord, noi, medicii din organizațiile medicilor români din 31 județe ale României, semnatari ai memoriului atașat- am retrimis la Ministerul Sănătății și la Comisiile de Sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților acest Memoriu în care se evidențiază clar, că din 3 județe semnatare inițial  în dată de 25 ianuarie 2018, astăzi, 01.03.2018, suntem 31 județe semnatare ale Memoriului și considerăm imperios necesar armonizarea legislației/realității din țară noastră cu standardele de calitate și legislația țărilor membre în Uniunea Europeană”, a subliniat dr. Iftode.

Memoriul este tradus în limba engleză și va fi trimis către organizații ale medicilor din Uniunea Europeană cu care noi, medicii români ținem corespondență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ