Pleci din țară? Știi ce drepturi ai? Campanie de informare în Timiș

107

În România se derulează o campanie menită să îi informeze pe români despre drepturile lor. Mai exact, cei care pleacă în străinătate sunt consiliați și află ce depturi au în alte țări.

Campania se desfășoară la nivel național, iar joi a ajuns la Timișoara. Autoritățile din județul Timiș susțin că cel mai important este ca cei plecați în străinătate să fie îndemnați să vină acasă pentru a acoperi deficitul forței de muncă.

”Tematica este foarte binevenită, dar în județul Timiș avem o mare problemă, rata șomajului este undeva la 0,9 la sută. Cred că ar trebui o campanie pentru a aduce acasă românii plecați la muncă în străinătate, o campanie prin care să-i informăm ce oportunități privind locurile de muncă există la nivel național și local. Actualii investitori au o mare problemă: nu pot să-și mai dezvolte investiția. Viitorii investitori se orientează spre alte zone. Județul Timiș este unul interesant din punct de vedere al investițiilor. Noi trebuie să găsim variante de a susține investitorii actuali și viitorii investitori. O campanie destinată românilor din străinătate, care sunt plecați de un an, doi, trei ani de zile și care au dorința de a se întoarce. Să căutăm variante, să știe exact oamenii la ce se întorc”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

În acest an, proiectul ”Informare acasă! Siguranță în lume!” se derulează în două etape; prima a avut loc în lunile mai-iunie și a fost destinată tinerilor, iar cea de-a doua este destinată persoanelor adulte și se desfășoară la nivelul celor 41 de județe ale României.

1 COMENTARIU

  1. dar ce sa faci in tara,sa lucri pe 10 milioane si mai ai o familie de crescut….de ce credetii ca totii tineri c-a mine aleg sa plece prin tari straine departe de casa natala si de parintii…cea mai coruptie se poate gasi acum si momentul de fata in romania.imi este rusine de tara in care m-am nascut si crescut….de ce credeti ca strainii ne vor arata mereu cu degetul oriunde ai merge……

LĂSAȚI UN MESAJ