Plecaţi în străinătate? Ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă

97

Ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă, lansat de Ministerul Afacerilor Externe! Sunt oferite informaţii pentru Austria, Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Ungaria, dacă alegeţi să vă petreceţi Crăciunul şi Revelionul în aceste ţări.

„Încheiaţi o asigurare medicală de călătorie, procuraţi-vă din timp cardul european de asigurări sociale de sănătate! Asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al cardului European, ci doar un mijloc complementar de asigurare a accesului mai facil la anumite servicii medicale. Fiecare cetăţean român este direct responsabil pentru plata eventualelor îngrijiri medicale. În cazul în care călătoriţi împreună cu un copil minor, încheiaţi, pentru acesta, înainte de efectuarea deplasării, o asigurare de călătorie care să includă acoperirea cheltuielilor medicale! Dacă urmaţi un tratament medicamentos, luaţi cu dumneavoastră reţeta prescrisă de medic.Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile necesare de medicamente pentru uzul personal”, sunt numai câteva informaţii generale conţinute în acest ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă.

Pentru fiecare din şapte ţări cuprinse în acest ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă sunt oferite informaţii legate de vinietă, anvelope de iarnă, limitele maxime de viteză, numere de urgenţă şi altele.

Acest ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă, poate fi consultat AICI.

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația pentru telefoane mobile inteligente „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați în cazul în care apar situații deosebite în țara în care se află. Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ