Planuri și promisiuni de noi spitale în Timișoara, chirii exorbitante pentru cele existente

71

Noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara nu este încă gata, construirea unei noi unități spitalicești nu va începe anul acesta, iar chiriile plătite de primărie pentru secțiile medicale existente cresc de la un an la altul. Aceasta este o scurtă radiografie a sistemului sanitar municipal din Timișoara.

În timp de autoritățile se laudă că au aprobat realizarea unui studiu de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru ridicarea unui spital municipal, pentru maternitatea celui existent se plătește în continuare o chirie foarte mare. Contractul de închiriere pentru imobilul unde funcționează Clinica de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a expirat și a fost aprobată o nouă sumă pentru viitorii 3 ani. Aceasta va crește anual, de la 5.700 de euro lunar până la 6.500 de euro lunar.

”Contractul de închiriere încheiat în baza HCLMT nr.150/10.05.2016, între Spitalul Clinic Municipal şi proprietar, cu o chirie negociată de 5100 euro/lună a expirat la data de 10.05.2018 şi a fost prelungit prin act adiţional în aceleaşi condiţii până la data de 10.08.2018. Conform Procesului verbal nr. 6/22.10.2018, Comisia de negociere cu terţii a negociat cu reprezentatul Fundaţiei Caritatea, închirierea imobilului pe o perioadă de 3 ani în următoarele condiţii: în primul an cu o chirie de 5.700 euro/ lună, în al doilea an cu o chirie 5.960 euro/lună, în al treilea an cu o chirie de 6.500 euro/ lună. De asemenea în cadrul negocierilor părţile au stabilit că Spitalul Clinic Municipal va achita chiria până la data încheierii contractului, inclusiv restanțele”, se arată în decizia Consiliului Local Timișoara.

Anul viitor de abia va putea porni licitația pentru construirea unui nou corp pentru spitalul Municipal.

”În noua clădire vor funcționa secțiile chirurgicale, inclusiv blocurile operatorii conexe, secția ATI și secțiile oncologice. Totodată, conex, vom realiza o parcare subterană pe două niveluri, cu un total de 600 de locuri! Evident, spațiul verde de la suprafață va rămâne intact!”, anunță edilul șef.

Costurile pentru această clădire nu se cunosc încă, dar specialiștii vorbesc despre aproximativ 20 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ